“İnsanlar Asla Söyledikleri Kadar Meşgul Değillerdir. İnsanların Öncelikleri Vardır ve Bazen Sıra Sana Gelmez.” (Paul Auster) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

  “İnsanlar Asla Söyledikleri Kadar Meşgul Değillerdir. İnsanların Öncelikleri Vardır ve Bazen Sıra Sana Gelmez.”  (Paul Auster)  Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


 

İnsan  olarak günlük belli sorumluluklarımız vardır ve bu sorumlulukları da yerine getirmek zorundayız. Gün içinde yapmamız gereken işlerimiz olduğu gibi ilgilenmemiz gereken kimseler de vardır. Çocuklarımız, eşimiz, anne babamız, çevremiz vb. Her ne kadar sorumluluklarımız olsa da bizi seven, bizden ilgi isteyen, bize değer veren insanları da ihmal etmemeliyiz ve onlarla da ilgilenmeliyiz. İnsanlar asla söyledikleri kadar meşgul değillerdir. İnsanların öncelikleri vardır ve bazen sıra  size gelmez der Paul Auster. 




İnsanların her zaman kendileri ile ilgili öncelikleri vardır. Siz isterseniz ki beni de arasın, beni de arada hatırlasın diye beklersiniz ama umudunuz boşa çıkmış olur. Siz vefalı olabilirsiniz, insanların kıymetini biliyor olabilirsiniz, aradığınız halde günler sonra telefonunuza geri cevap verilebilir. İşte bu durumda hiç kimse için  kendimizi fazla kaptırmamalıyız. Örneğin; Sürekli olarak iyilik düşünen bir kimse olabilirsiniz. Aradığınız insanlar sizinle ilgilenmiyor sizi fazla umursamıyor olabilir ve bunun için de meşguldüm, şu kadar çok işim vardı, şöyle acelem vardı diyerek bazen gerçekten meşgul olabilirler ve bazen de yalan söyleyebilirler. İşte bu durumda üzülmemeliyiz ve biz aramayan, bize geri dönmeyen kimseler için  de canımızı boş yere sıkmamalıyız.







 Bize gerçekten değer veren kişi her ne kadar meşgul olursa olsun bize geri döner ve bizi önemsediğini, bize değer verdiğiniz sözleri ile, mimikleri ile belli eder. İşte böyle kimselerin de değeri asla tükenmez. İnsanlar gerçekten aramak isterlerse ne eder, ne yapar zaman bulur ve kendisini arayan insana döner. Bahaneyi seven   kimseler de çok meşgulüm işim var diyerek sizi kandırmaya devam eder ve ama aslında kendini kandırdığının farkında bile olmaz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme