“İnsanların, Senin Hakkında Ne Düşündüklerini Önemsemeyerek, Ömrünü Uzatabilirsin Mesela .” (Bukowski)

 “İnsanların, Senin Hakkında Ne Düşündüklerini Önemsemeyerek,  Ömrünü Uzatabilirsin Mesela .”  (Bukowski)



Çoğumuzun yaptığı en büyük hatalardan  biridir aslında hep başkalarının düşüncelerine göre yaşamak. Bana mimik mi yaptı, düşüncelerimle dalga mı geçti, beni küçümsedi mi? Beni beğenmedi mi? Kıyafetimi mi beğenmedi ve daha bir sürü şey. Ne kadar anlamsız ve boş işlerle uğraşıyoruz aslında. Tanıdığımız olsun, olmasın her şeyi kafaya takan ve hep dışsal güdülenme ile yaşamaya alışkın kişilere dönüşmüşüz. Kendimizi gerçekten sevsek, kendimizi olduğumuz gibi görsek ve işimizle gerçek anlamda ilgilensek başkalarının bizim hakkında ne düşündüğü de önemli olmayacaktır. Bir insan seni tanımadan hakkında çok fazla ön yargıya sahipse ve senin hakkında çeşitli şeyler söylüyor, senin neler yaşadığını bilmiyorsa o kimsenin söylediği sözlerin de sizin için hiç bir değeri olmamalıdır. Niyeti kötü olan kimseler siz ne yaparsanız yapın sizin yaptığınız hiç bir şeyi beğenmeyecek ve sizi üzecek eylemlerine de devam edecektir.



 Başka kimselerin görüşüne göre hareket ettiğimiz zaman o kimselerin istekleri hiçbir zaman bitmeyecektir. Kişi hep başkalarına bağımlı yaşamaya devam edecektir.  İnsanların,  senin hakkında ne düşündüklerini önemsemeyerek başlarsan hayat yolculuğuna işte o zaman daha mutlu olursun ve daha verimli yılların olsun. Kişi kendini sevmelidir her şeyden önce. Bu hayata bir kere geldik ve onun için de yaşamanın tadını çıkarmaya bakmalıyız. 



Kötülük etmediğiniz, ah almadığınız sürece vicdanınız rahatsa başkalarının sizin hakkında dediği şeyler bir kulağınızdan girsin öbür kulağınızdan hooppp uçup gitsin. Öyle olmalıdır zaten. Dışarıdaki hangi kişiyi memnun edebilirsiniz ki. Onun için de bu boş işlerle uğraşmayın ve kendinizi memnun edin, kendiniz sevin ama bu bencilliği aşmazsa en güzeli olur bence. İnsan böyle yaptığı zaman daha mutlu olur ve yaşayabileceği güzel anılar biriktirir ve böylece ömrünü de uzatmış olur. 



Sürekli olarak başkalarının lafına göre hareket eden, her söylenen sözü kafaya takan ve bunu kendin takıntı eden kimse de stres topuna döner ve şu kısacık yaşamını da mahvetmiş olur. Ömür uzunsa bile kendi eli ile ömrünü bir güzel heba etmiş olur. İşte böyle olunmamalı ve yaşamın , anın tadı çıkarılmalıdır. Bir şeyi ben istiyorsam yapmalıyımdır ya da yapmamalıyımdır. Olay bu kadar basit aslında.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme