“Arsızın Yüzüne Tükürmüşler, “Yağmur Yağıyor”. Demiş.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Arsızın Yüzüne Tükürmüşler,  “Yağmur Yağıyor”. Demiş.”  Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



 

İnsan kendi duruşunu ve kalitesini toplum içinde de belli etmelidir. İki üç kuruşluk menfaatler için kimseye eğilmemeli, kişilikten ödün verilmemelidir. Kimi insanlar vardır ki onlar arsızlığı ve pişkinliği ile tanınan kimselerdir. Böyle kimseler arsızlığın adını kendine güven, sosyallik, girişimcilik diye yalandan bir sözle adlandırırlar. Mesela; Gün içinde  ilişki kurduğumuz insanlar içinde arsız tipler vardır. Bunlar utanma nedir, yüzün kızarması nedir bilmezler.  Bizim elimizdeki imkanlarımızdan yararlanmak için kendilerini acındırıp hiçbir şeyi yokmuş gibi davranarak bizim iyi niyetimizi kullanırlar.



 

Biz böyle insanlara başta üzülürüz ve elimizden gelen her türlü iyiliği yapmaya çalışırız. Daha sonra bu tip arsızların  aslında her şeyi olduğunu öğreniriz ve  imkanları olduğu halde bizim iyi niyetimizi sömürmeye çalıştığını öğreniriz. Böyle insanların ayıbı yüzüne denildiği zaman bile umursamazlar ve hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına , ucuz bir şekilde devam etmeye çalışırlar. Arsızın yüzüne tükürmüşler, yağmur yağıyor” atasözü ile de atalarımız şunu anlatmak istemiştir. Arsız insanlara haddi bildirildiği zaman bile bunu  anlamazlar ve kendisine yapılan hakareti bile nimet olarak kabul ederler.  Aşağılanırken bile utanmazlar ve  sırıtmaya devam ederler. Allah hiç kimseyi utanmaz, arsız kimselerden yapmasın.


 

 

 Bazen çoğumuz maddi olarak sıkıntılar çekebiliriz ama bunu hemen dillendirmek, birilerinin iyi niyetini kullanmak için kendimizi acındırmaya çalışmayız. Onurumuzla, şerefimizle imkanlarımız iyi olmasa bile sabırla hayata  tutunmaya devam ederiz ama asla kimseden bir şey dilenmeyiz ve Allah’tan başka da kimseye minnet eylemeyiz. Böyle yaptığımız zaman, sabır gösterdiğimiz zaman hayatın mucizeleri bize yavaş yavaş sürprizlerini , hediyelerini vermeye başlayacaktır. Yeter ki onursuz ve hayasız kimseler olmayalım. Yeter ki alın terimizle çalışmaya, yol almaya devam edelim. Gerisi kendiliğinden gelecektir nasıl olsa.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme