“Faydasız Baş, Mezara Yaraşır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Faydasız Baş, Mezara Yaraşır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


 Yaşayan insanın bu hayatta bir amacı olmalıdır. O amacı gerçekleşmek için boş durmamalı ve her zaman çalışma gayreti göstermelidir. İşe yaramayan insanın mezarda yatan ölüden farkı yoktur. İnsan  hem kendisi için çalışmalı, hem sahip olduğu aileye daha iyi bakabilmek için  çalışmalı ve kendini ve ailesini kimseye el açtırmamalıdır. 


Kendisine ve içinde yaşadığı topluma faydası olmayan, tek amacı yemek, uyumak ve eğlenmek olan bir kimsenin  kendisine saygısı yoktur. Gerçi çalışmayan, alın teri dökmeyen bir kimse yemek yiyeceği parayı ve eğlenecek parayı da bulamaz. İşte bu tür olumsuzlukların olmaması için insan,  çalışmalı ve çalıştığı parasını da hakkı ile yemesini bilmeli ve hayatın tadını çıkarmaya bakmalıdır. Kazandığımız para ile hem sadece kendi çevremiz için faydalı olmayız.  Örneğin; Yardıma muhtaç olan binlerce çocuğa kucak açabiliriz.  Anne ve babası olmayan çocuklara elimizden geldiği kadar maddi ve manevi destek olarak onları mutlu eder ve biz de bu sayede daha mutlu oluruz. 





Bir çocuğa faydalı olma duygusu ile yatağımıza girip vicdan rahatlığı için mis gibi gözlerimizi uykuya teslim ederiz. Yeter ki hayatta bir amacımız olsun ve faydasız bir baş değil zehir gibi, akıllı bir başa sahi olalım ve nefes  alabildiğimiz sürece de çalışmayı asla elden bırakmayalım. Dünyada hiçbir şey insanın kendi alın teri ile kazandığı paradan daha kıymetli değildir. değildir.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme