Levent Mardin’de Kitabı İle İlgili Test Soruları

 Levent Mardin’de Kitabı İle İlgili Test Soruları


 1.Leventlerin eski komşularının adları nedir?

a) Metin ve Halime

b)Emel ve Sabri

c) Nalan ve Aykut

d)Kenan ve Nermin

 

2. Ferhat’ın annesinin mesleği nedir?

 

a) Terzi

b)  Ev hanımı

c) Devlet memuru

d) Serbest meslek

 

3) Telkâri nedir?

 a) Gümüş ve altın tellerle yapılan  el sanatıdır.

b)  Çini işçiliğidir

c) İğne oyası ile yapılan bir başörtülerine verilen addır.

d) Bakır işçiliğidir.

 

4) Mardin’e misafir öğrenci olarak giden kimdir?

 a) Kâmil

b) Mert

c) Levent

d) Ferhat

 

5) Mardin’e hangi ulaşım aracı ile gidilmiştir?

 a) Uçak

b) Otobüs

c) Tramvay

d) Kamyonet

 

6) Mardin’de yer alan Ulu Camii’nin diğer adı nedir?

 a)Büyük Cami

b)Yeşil Cami

c)Cami-i Kebir

d)Çınar Cami

 

7) Ulu Cami kim tarafından yaptırılmıştır?

 Abdulmelik

Abdulhamit

Orhan Bey

Kudbettin Ilgazi

 

8) Sultan İsa tarafından yaptırılmış olan medresenin adı nedir?

a) Kapı Ağası Medresesi

b) Zinciriye Medresesi

c) İnce Minerali Medrese

d)Cacabey Medresesi

 

9) Mardin Kalesi’nin diğer adı nedir?

Kartal Yuvası

Kırlangıç Yuvası

Serçe Yuvası

Leylek Yuvası

 

10) Fırat ve Dicle arasında kalan yere ne denir?

 Avrupa

Asya

Antartika

Mezopotomya

 


11. Mert Mardin’e kendi şapkasını da abisi Levent’in şapkasını da getirmiştir. Levent kendi şapkasını kimin kafasında takılı görünce şaşırmış?

 a) Halil

b)Kâmil

C)Ferhat

d)Öğretmeni

 

12) Kâmil’in pantolonunun  arkasındaki bir parça nasıl kopmuştur?

Kamil’i kazlar kovaladığı için

Köpekler kovaladığı için

Kediler kovaladığı için

İnekler kovaladığı için

 

13) Aşağıdakilerden hangisi Levnet ve arkadaşlarının Mardin’de ziyaret ettiği tarihi yerlerden biri değildir?

Dara kenti

 Su sarnıcı

Mardin Kalesi

Mardin’deki bir okul

 

14) Mardin’in Midyat İlçesi2nin eski adı nedir?

a) Matiate

b)Madayte

c)Minoyti

d)Menüte

 

15) Telkâri sanatı en çok nerede yaygınmış?

a)Nusaybin

b)Mazıdağı

c)Kızıltepe

d)Artuklu

 

16) Akkoyunlu hükümdarı  cihangiroğlu Kasım tarafından yaptırılmış olan medresenin adı nedir?

a) Zinciriye Medresesi

b)Şah Sultan Hatun Medresesi

c) Artuklu Medresesi

d)Kasımiye Medresesi

 

17) Aşağıdakilerden hangisi farklı yerleri gezip görmenin faydalarından biri değildir?

a)Farklı yerlerin tarihi hakkında bilgi edinmiş oluruz ve oraları gezerek oradaki tarihi hissedebiliriz.

b)Sınıf arkadaşlarımızla gittiğimiz için orda öğrendiğimiz bilgiler ömür boyu unutulmaz ve kalıcı olur.

c)Genel kültürümüz gelişmez ve sabit fikirli oluruz.

d)Farklı yerler görmek insan ruhuna iyi gelir ve kişi kendini daha enerjik hisseder.

 

18) Aşağıdakilerden hangisi Mardin şehri ile ilgili  yanlış bir bilgidir?

a)Mardin, bir masal şehridir.

b) Kültürel açıdan çok geri kalmış ve fakir bir şehirdir.

c) Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alır.

d) Mardin, çok köklü bir tarihe sahiptir.

 

19) Aşağıdakilerden hangisi Mardin şehrinin ilçelerinden biri değildir?

a) Artuklu

b) Midyat

c) Nusaybin

d) Suşehri

 

20) Levent Mardin’de adlı kitabın yazarı kimdir?

a) Behiç Ak

b) Bilgin Adalı

c) Hikmet Temel Akarsu

d) Mustafa Orakçı

 

21) Aşağıdakilerden hangisi Levent’in kişisel özelliklerinden biri değildir?

a) Bencildir.

b) Empati kurabilen, insancıl düşüncelere sahip olan bir çocuktur.

c) Arkadaşları ile bir arada olmaktan mutlu olur.

d) İyi niyetli bir çocuktur.

 

 Cevaplar:

1.B  2. C  3. A  4. D  5. A   6. C   7.d  8. B  9. A  10. D   11.A  12. A   13.  D  14.A  15)A  16. D  17. C   18. B   19. D  20. D  21. A

 

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...