İletişim Formu

Levent Şanlıurfa’da Kitabı İle İlgili Test Soruları

 Levent Şanlıurfa’da Kitabı İle İlgili Test Soruları


1)Levent’in kardeşinin adı nedir?

a)Mert

b)Tekin

c)Çetin

d)Saadettin

 

2) Levent’in “ İnsanın kendini bilmesi güzel bir şey .” dediği arkadaşı kimdir?

a)Kerem

b)Kevser

c)Kâmil

d)Deniz

 

3) Balıklı göl hikayesinde hangi Peygamber’den bahsedilmektedir.

a)Hz. Davut

b)Hz. İsa

c)Hz. İbrahim

d) Hz. Eyüp

 

4) Balıklı göl hikayesindeki Peygamber insanlara aşağıdakilerden hangisini anlatmaya çalışmamıştır?

a) Putlara tapmamayı

b) Allah’a anmayı

c)İyi ve doğru insan olmayı

d) Nemrut’u öldürmeyi

 

5)Halil’ür Rahman Cami kim tarafından yaptırılmıştır?

a)Mimar Sinan

b)Mimar Kemaleddin

c)Sarkis Balyan

d)Muzafferrüddin Musa

 

 

6) Krallar kaleleri neden yükseklere yapmaktadır?

a)Kale daha ihtişamlı olduğu için

b)Alçak yerlere ev yapılmadığı için

c)Yüksekte olan kalenin ele geçirilmesinin daha zor olacağı için

d)Kalelerin ancak engebeli yerlere yapılabileceği

 



7) Gümrük Han kim tarafından yaptırılmıştır?

a)  Fatih Sultan Mehmet

b)Yavuz Sultan Selim

c)Kanuni Sultan Süleyman

d)Osman Bey

 

8)  İsot nedir?

Bir baharat çeşididir.

Bir tatlı çeşididir.

Bir çiçek türüdür.

Bir eşya adıdır.

 

9)  Önceleri Kızıl Kilise olan sonra yerine cami yapılan  Ulu Camii hangi yıllar arasında yapılmıştır?

a)  1145-1146

b) 1170- 1175

c) 1276- 177

d)1567- 1568

 

10) Kamil’in Urfa’da arkadaşlarına ısmarladığı yiyeceğin adı nedir?

Şan fıstığı

Ciğer

Kebap

Urfa lokumu

 

11. Aşağıdakilerden hangisi Eyüp Peygamber’in en önemli özelliğidir?

Sabırlı olması

Cömert olması

Çok kitap okuması

Çok çalışması

 

12. Eyüp Peygamber ayağını yere sürünce oradan ne çıkmış?

 

a)Hazine

b) Küçük bir harita

c)Su

d) Değerli bir çömlek

 

 

13) Aşağıdakilerden hangisi Eyüp Peygamber hakkında verilmiş olan yanlış bir bilgidir?

a)Önceleri çok zenginken daha sonra her şeyini kaybetmiştir.

b)Hasta olduğu zaman vücudunda yaralar çıkmıştır.

c)Şehir halkı o yaraların kendilerine bulaşmaması için Eyüp Peygamber’i şehirden kovmuştur.

d)Yakınları o hasta olduğu zaman onu bırakmamışlar, ona sahip çıkmışlardır.

 

14) Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

a) Sabit Bin Kurra: Tıp ve matematik bilginidir.

b)El Battani: Dünyanın  Ay’a uzaklığını hesaplayan ilk kişilerdendir.

c) Cabir bin Hayyam: Atomun parçalanabilceğini söylemiştir.

d) Mimar Sinan: Bir tıp hekimidir.

 

15) Birecik  ilçesi neyi ile meşhurdur?

Papağanları ile

Keçileri ile

Kelaynak kuşları ile

Tavus kuşları ile

 

 

 

Cevaplar:

1.     1.   A   2. C  3. C  4. D  5. D  6.c   7. C   8. A  9. B   10.b   11. A  12. C  13. D   14. D  15. C  

 

Yorum Gönder

Yorumlarınızı yorumlama biçimini 'Anonim' seçerek isim, mail, adresi vb. yazmak ile uğraşmadan kolayca yayınlayabilirsiniz. Küçük bir teşekkürün bile bizim için çok önemli ve değerli olduğunu unutmayın.