İletişim Formu

Pollyanna Kitabı İle İlgili Test Soruları

 Pollyanna Kitabı İle İlgili Test Soruları

 

1)      Pollyanna  teyzesinin evine geldiği yıllarda kaç yaşındaydı?

 

a)    A)  11

b)      B)7

c)      C) 9

d)     D)  12

 

2)      Pollyanna’nın  annesinin adı nedir?

 

a)      Nancy

b)      Jennie

c)       Carew

d)      Nancy

 

3)Pollyanna’nın annesi kiminle evlenmişti?

Öğretmen

Rahip

Demirci

Oduncu

 

4)      Pollyanna’nın teyzesi ve annesi arasındaki bağlar neden kopmuştu?

 

a)      Pollyanna’nın annesi  kibirli ve kendini beğenen biri olduğu için

b)      Mesleğinden dolayı başka bir ülkeye gitmek zorunda olduğu için

c)       Pollyanna’nın annesinin,  ailesinin istemediği biriyle evlendiği için

d)       Annesi ve teyzesi aynı kişiye aşık olduğu için

 

 

5)      Pollyanna teyzesinin yanına neden gelmek zorunda kalmıştır?

 

a)      Anne ve babası boşandığı için

b)      Annesi  ve babası ona şiddet uyguladığı için devlet onların elinden alıp teyzesine bırakmıştır.

c)       Ziyaret etmek için gelmiştir.

d)      Anne ve babası hayatını kaybettiği için

 

6)      Pollyanna’ya mutluluk oyununu öğretir. Pollyanna ise bu oyunu çevresindeki mutsuz insanlara öğretmeye çalışır ve insanlar da mutlu olmayı öğrenerek küçücük çocuktan çok şey öğrenmiş olurlar. Ona bu oyunu öğreten kimdir?

 

a)      Babası

b)      Annesi

c)       Teyzesi

d)      En yakın arkadaşı

e)       

7)      Pollyanna teyzesine ilk geldiğinde kendisine oda olarak neresi hazırlanmıştır?

 

a) Çocuk odası

b) Camlı balkon

 c) Misafir odası

d) Tavan arası

 

8)Pollyanna’nın teyzesinin  adı nedir?

 

a)      İsabella

b)Polyy

c)Emily

d) Ava

 

9)Aşağıda Pollyanna ile ilgili bilgiler verilmiştir. Hangisi yanlıştır?

 

a) Açık renkli saçları vardır.

b) Çilleri olmadığı için çok üzülürdü.

c) Kırmızı kareli muslin kumaştan yapılmış  elbisesi vardı.

d) Başında ise hasır bir  şapkası vardı.

 

 

10) Aşağıdakilerden hangisi Pollyanna’nın teyzesinin evinde çalışan hizmetlilerden biri değildir?

 

a)Tom

b)Nancy

c)Timothee

d) Chilton

 

11)  Pollyanna yemeğe zamanında gitmediği ne yemek zorunda kalmıştır?

 

a)      Soğuk bir çorba

b)      Kurumuş ekmek kırıntıları

c)       Ekmek ve süt

d)      İki tane zeytin ve bir dilim peynir

 

12) Pollyanna2ın teyzesinin evinde kahvaltı saat kaçta başlarmış?

 

a)      07:00

b)      08: 00

c)       08:30

d)      08:40

e)       

13) Pollyanna hangi günler evin hizmetlisinden yemek öğrenecektir?

 

a)      Pazartesi ve Salı

b)      Çarşamba ve Cumartesi

c)Cuma ve Cumartesi

d) Cumartesi ve Pazar

 



14) Pollyanna teyzesine  her sabah dokuzda  ne kadar  süre kitap okuyacaktır?

a) Bir saat

b) Bir buçuk saat

c) Otuz dakika

d) Kırk beş dakika

 

15) Pollyanna’ya göre “yaşamak” nedir?

a)  Yaşamak, su içmektir.

b)Yaşamak, nefes alabilmektir.

c) Yaşamak, hoşa giden şeyi yapmaktır.

d) Yaşamak, sürekli uyumaktır.

 

16) Kilisede yardım  için toplanan kadınların tek amacı nedir?

a) Maddi durumu olmayan öğrencilere kurs burs vermek

b) Yetim ve öksüz olan çocuğun her türlü ihtiyacını temin edebilmek

c) Yardım listelerinin en üstlerinde adlarının geçmesi

d) İnsanlık adına iyi işler başarmak

 

17. Pollyanna’nın en önemli özelliği nedir?

a)Her zaman kötümser olmak

b) Her zaman iyimser olmak ve mutlu olmak

c) İnsanlara güvenememek

d) İnsanları sevmemek

 

18) Teyzenizden evvel annenize aitsiniz. Benim sevdiğim biricik kadın annenizdi. Ama, o beni sevmedi. Sizi yanımda görünce ona kavuşmuş gibi oluyorum.” Diyen kişi kimdir?

 

a) John Pendleton

b) Dr  Chilton

c) Steve

d)Jonathan

 

19) Pollyanna’yı çok seven ve Polyyanna2nın aşık olduğu kişinin adı nedir?

a) Jimyy

b) Jamie

c) Timothee

d) Gregor

 

20) Pollyanna kitabının yazarı kimdir?

a) Eleanor H. Porter

b) Harper Lee

c) Orson Bean

d) Joe Kane

 

 

 

 

Cevaplar:

 

1.       A  2. B  3. B   4.c  5. D  6. A  7. D   8. B  9. B  10. D  11. C   12.a   13 B  14. C  15. C  16. C   17.b   18. A   19.a  20. a

 

Yorum Gönder

Yorumlarınızı yorumlama biçimini 'Anonim' seçerek isim, mail, adresi vb. yazmak ile uğraşmadan kolayca yayınlayabilirsiniz. Küçük bir teşekkürün bile bizim için çok önemli ve değerli olduğunu unutmayın.