“Bol Bol Yiyen, Bel Bel Bakar.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Bol Bol Yiyen, Bel Bel Bakar.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İnsan her zaman  tutumlu olmalıdır. Tutumlu olmadığımız zaman gün gelir başkalarına el açmak zorunda kalırız ve el açtığımız kimseler de bize yardım etmeyebilir   ve bize şunu söyleyebilir: “Sen de her şeyini bir anda harcamasaydın, bana mı güvendin de harcadın, ben sana yardım falan edemem.” diyerek bize haddimizi bildirebilir. Bol bol yiyen, bel bel bakar demiş atalarımız. Bol keseden yemeye devam ettiğimiz zaman, geleceğimizi düşünmediğimiz zaman, her şeye fazla fazla harcama yaptığımız zaman  ileride daha zor günler bizi bekler ve büyük bir maddi sıkıntı içine gireriz.

Sadece maddi sıkıntı değil manevi sıkıntı içine de gireriz. Elimizde, avucumuzda üç kuruşumuz kalmadığı zaman ruh sağlığımız da bozulur ve ortada dımdızlak kalırız.  Devamlı savurganlık yapan kişi, bir zaman sonra harcayacak mal varlığı kalmadığı zaman büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalabilir. İşte bu zor durumlara düşmemek için akıllı olmalıyız. Her zaman bir yerlerde birikimimiz olmalıdır. Örneğin elimizde beş bin liramız var diyelim. Bu beş bin liranın hepsini bir günde harcarsak ertesi güne elimizde hiçbir şey kalmaz. O günde arabamızda bir sorun çıktı diyelim. Arabamızın tamirine verecek bir kuruşumuz kalmadığı için zor duruma düşeriz ve çevremize bön bön bakarız ve pişmanlık duyarız ve ama iş işten geçmiş olur. 

Pişman olmamak için, kimseye muhtaç olmamak için tutumlu olmalıyız, elimizdeki her şeyin değerini bilmeliyiz ve her şeyde ölçülü olmalıyız. Bunu yaptığımız zaman hem kendimize güvenimiz artar, hem namerde muhtaç olmayız , hem de mutlu bir şekilde yaşama devam ederiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme