Dün Zekiydim, Dünyayı Değiştirmek İsterdim. Ama Bugün Akıllıyım. Kendimi Değiştiriyorum. Sözü İle İlgili Kompozisyon

 Dün Zekiydim, Dünyayı Değiştirmek İsterdim. Ama Bugün Akıllıyım. Kendimi Değiştiriyorum. (Mevlana) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



 İnsan hamken dünyayı değiştirmek ister, dünyaya yön vermek ister. İnsan olgunlaşmadığı için kendini çok zeki zanneder ve zekası ile her şeye gücünün yetebileceğini zanneder. Zekilik tek başına bir anlam ifade etmez. Ne zamanki  aklı kullanmaya başladığımızda, dünyayı daha iyi tanımaya başladığımızda, kusurlarımız olduğunu, mükemmel olmayacağımızı bilmeye başladığımızda işte o zaman  değişiriz, ilerleriz ve kendimize katkı sağlarız. İnsanları değiştirmeye çalışmak, onların hayatına yön vermeye çalışmak kimsenin haddine değildir.


 Aklımızı kullanmaya başladığımız zaman dışarıdaki hiçbir şeye gücümüzün yetmeyeceğini anlarız. Ne zaman ki kendimizi değiştirmeye çalıştığımızda, yenilemeye çalıştığımızda işte o zaman hayatımıza, kendimize iyilik etmiş oluyoruz, dünyamız da değişmiş oluruz. Zeka ancak akıl ile birleştiği zaman, kişi kendini bildiği zaman  yani kendini değiştirdiği zaman dünyanın da değişebileceğini görür. Çünkü kendini değiştirmiştir bir kere, kendine çeki düzen vermiştir.

 Kendini olumlu yönde değiştirdiği için  daha olgun olur, daha mütevazi olur ve daha akıllı ve daha da zeki olmuş olur.  İnsanın kendini olumlu yönde değiştirmesi ve ilerletmesi kadar güzel bir şey yoktur. Hatalarının farkına varması, onlardan ders çıkarması, çok bilmişlik yapmaması insana yakışan tavırlardır. Kendimizi değiştirdiğimiz zaman diğer insanlarla olan ilişkilerimiz ve iletişim biçimlerimiz de olumlu yönde değişmeye başlar. Daha çok şey öğreniriz, daha alçakgönüllü insan oluruz ve sürekli araştırma ve bilgi öğrenme peşinde koşarız. Yeter ki aklımızla her herkesi her şeyi değiştireceğimizi zannetmeyelim.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme