“Başa Gelmeyince Bilinmez.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

“Başa Gelmeyince Bilinmez.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Herkesin kendine göre sorunları vardır. Kimimiz büyük ve  acı olaylar yaşarız ve o acıların etkisinden kolay kolay kurtulamayız.  Örneğin; Çok sevdiğimiz birini bir anda kaybetmek insana çok acı verir ve kişi sevdiği kişinin ölüm haberi sonrası yıkılır ve büyük bir psikolojik sorun  yaşayabilir. 

Ya da  çok basit sorun yaşarız ve bunu hemen atlatırız . Çünkü yaşadığımız basit bir sorun bizi çok kötü etkilemez. Bir insanın başına can yakan bir olay geldiği zaman onu çok iyi anlamayabiliriz. O kişinin başına gelen olaya üzülürüz, duygulanırız ama o kişi  kadar  etkilenmeyiz. Ancak kendimiz  de  o kişinin yaşadığı ağır ve acı bir olay yaşadığımız zaman o insanın duygularını, yaşadıklarını daha iyi anlarız. Çünkü bir şey başa gelmeyince bilinmez.

 Başa gelince bilinmez atasözü ile anlatılmak istenen şudur: İnsan, başkalarının uğradığı olumsuzlukların acı taraflarını gerektiği kadar anlayamaz. Ancak bu acıyı tattığında anlar. Allah kimseye acı yaşatmasın ama olayın özü budur. Onun için insanların  ne yaşadıklarını, ne acılar çektiğini bilmeden onları yargılamamalıyız. Elimizden geldiği kadar kendimizi onların yerine koymalı ve onların bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sorarak gönüllerini almalıyız.



Düşünsenize hiçbir suçu olmayan bir insanın bir iftira sonrası yıllarca hapiste yatması, eşinden, çocuklarından ayrı kalması, boşa giden ömrü, hayalleri. İşte o kişinin halini ancak onunla benzer ya da ona yakın bir olumsuz olay yaşayan kişi ya da kişiler anlayabilir. Tıpkı Nasreddin Hocanın eşekten düşenin halini eşek anlar dediği gibi. Durum gerçekten de onun dediğinden ibarettir.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme