“Hazıra Dağlar Dayanmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Hazıra Dağlar Dayanmaz.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 


İnsanlar çalışırlar ve çalıştıklarının karşılığı olarak ücret alırlar. Aldıkları ücret onların geçimini sağlar. Kazandığımız paranın hepsini bir anda harcamamalıyız. Ne de olsa çok param var, bu para bana yıllarca yeter deyip har vurup harman savurmamalıyız. Çünkü hazır olan para bir anda biter ve kişi bu durum karşısında neye uğradığını şaşırır.  


Hazırda paramız da olmalıdır ama kişi bir yandan da para kazanmaya devam etmeli, çalışmaya, üretmeye devam etmelidir ki sahip olduğu şeyler bir anda tükenmesin. Örneğin; Yıllarca çalışmış, ev sahibi olmuş, arsa sahibi olmuş bir insan sahip olduklarının değerini bilmelidir. Biriktirdiği paraları da bir anda harcamamalı,  çalışmaya, yine kazanmaya devam etmelidir. İşte böyle olduğu zaman kişi hem başkasına muhtaç olmamış olur, hem de  hazır yiyici olmamış olur. 

Hazırdaki parası da kişiye zor günlerde yetişir ve kişinin maddi sorunlar yaşamasını önler. İşte bunun için de atalarımız “Hazıra dağlar dayanmaz.” atasözünü söylemiş ve devamlı çalışmak, devamlı kazanmak gerektiğini belirtmiştir. Biz de bundan dolayı her zaman çalışkan olmalıyız, sahip olduğumuz paranın, malın, mülkün hepsini bir anda eritmemeliyiz ve var gücümüzle alın teri dökmeye  devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme