Yaşasın, Yaz Tatili! Konulu Bir Kompozisyon Yazınız.

 Yaşasın,  Yaz Tatili!  Konulu Bir Kompozisyon Yazınız.

 Uzun,  yorucu, verimli bir yılın ardından yaz tatiline girmek üzereyiz. Okula gitmek, arkadaşlarımla vakit geçirmek, öğretmenlerimin anlattığı derslere çalışmak, hayatı okulda öğrenmeye çalışmak her ne kadar güzel olsa da insan bir süre sonra bunlardan da bıkıyor ve vücudumuz artık tatil diye bağırıyor ve dinlen artık yeter diyor. Yaşasın tatil diyorum çünkü dinlenmeye ihtiyacım, güneşe doymaya ihtiyacım var, dışarıda akşama kadar özgürce top oynamaya, salıncakta sallanmaya, denizde istediğim kadar yüzmeye ihtiyacım var.

   Yeni döneme daha iyi motive olmak için, okula olan özlemimin daha çok artması için güzel bir tatil geçirmeyi planlıyorum. Her  ne kadar dinlenmeye, eğlenmeye çok vakit ayırsam da en büyük zevkim olan kitap okumaktan asla vazgeçmeyeceğim. Kitapsız geçen bir günüm olduğunu hayal bile edemiyorum. 

Tatilimde mutlaka kitap okumaya devam edeceğim ve dev yazarların dev eserlerini okuyarak  kendimi daha iyi ve daha mutlu hissedeceğim. Kitap okumak bana o kitabın yazarları ile konuşuyor gibi, yazdığı eserlerin içeriğini o büyük yazarlar ile tartışıyor gibi bir güzel duygu veriyor bana. Yaz tatilinde sabahları erken kalkmaya ve akşamları da zamanında yatmaya devam edeceğim ki  ruhum daha aydınlık olsun ve sabahın güneşini akşama kadar içime çekeyim. Temiz havada doya doya gezeceğim. Yakın akrabalarıma ziyarete gideceğim. Orada kuzenlerim ile çok güzel vakit geçirmeyi planlıyorum. 



Ailemle uzun uzun sabah kahvaltısı yapacağım ve annemin çabuk ol vakit geliyor okula geciktik sözünü kısa süreliğine de olsa bir zaman duymayacağım. Bu da beni acayip mutlu ediyor. Sabah erken kalkıp kahvaltımı yaptıktan sonra arkadaşlarımla bisiklet sürmeye çıkacağım, daha sonra dondurmacıya gidip onlarla dondurma yiyeceğim, acıktığımız zaman lokantaya gidip en sevdiğimiz yemeklerden yiyeceğiz ve yürümeye, koşmaya, eğlenmeye devam edeceğim.

 Dedemlere gidip köy havası alacağım ve köy yumurtası, köy tavuğu yiyeceğim. Ninemin ineğinden sağdığı taze sütlerden kana kana içeceğim. Orada da çok güzel bir vakit geçirmeyi planlıyorum. Anneme ve babama ev işlerinde yardım edeceğim ve odama da çeki düzen vereceğim. Daha bir çok planlarım var. Şimdiden herkese iyi bir tatil dilerim. Sağlıklı günler bizimle olsun.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme