“Uzayan Kol Bizden Olsun.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Uzayan Kol Bizden Olsun.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Biri başarılı olacaksa bu bizden olmalıdır anlamında söylenilmiş atasözüdür. İnsan yakınlarının iyi yerlere gelmesini ister. Kendi yakınlarımızın iyi yerlere gelmesi bizi mutlu eder. Uzayan kol bizden olsun sözü ile de atalarımız zengin olan, büyük yerlere gelen bizden olsun en azından bize de faydası olur, bizim de itibarımız o kişi ya ya da kişiler sayesinde artar diyerek böyle bir söz söylemiştir. İnsanlar kendi akrabalarının, sevdiği kişilerin en iyi yerlere gelmesini ister ve bununla gurur duyar ama yine de her şeye rağmen bencil olmamalıyız.

 Başka insanların da okuyarak, kendini geliştirerek iyi yerlere gelmesini istemeliyiz ve bu konuda bencil olmamalıyız. İnsan olarak topluma faydası olacak olan kişilerin başarılı olmasını istemeliyiz ve onları desteklemeliyiz. Sadece kendi yakınlarımızın iyi yerlere gelmesini istemek hem bencilce bir düşünce hem de  kibirlice bir davranıştır. Herkes okusun, herkes gelişsin ki içinde yaşadığımız ülkemize katkı sağlasın, içinde yaşadığımız dünyaya katkı sağlasın ve o başarılı kimselerin yaptığı buluşlardan da tüm insanlık faydalansın.


 Uzayan kol bizden de olsun, insanlığa faydalı olacak ,içinde merhamet ve sevgi taşıyan kişi  her yerden de olsun ama insanlık asla ölmesin. İçimizdeki insan sevgisi, yardımlaşma gibi özel duygular asla yok olmasın.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme