“Muhtaç Bırakıp Yardım Etmek, Planlanmış Cinayettir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Muhtaç Bırakıp Yardım Etmek, Planlanmış Cinayettir.” (Che Guevara) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Her insan biricik ve değerlidir. Her insan kendi haysiyetini korumak ve bunu devam ettirmek zorundadır. İnsanların haysiyeti ile oynanmamalıdır. Onları yardıma muhtaç etmek, planlanmış cinayettir der Guevera. Çünkü sürekli kişiyi başka birine muhtaç etmek kişinin onurunu kırar ve bu da iyilik olmaz aksine kötülük olur, cinayet olur. Muhtaç bırakıp yardım edileceğine iş arayan insanlara iş verip kendi ayakları üzerinde durması sağlanmalıdır. 


Her insan eşit olmalıdır. Her insan temel ihtiyaçlarından mahrum bırakılmamalıdır. Herkes kendi alın teri ile kazanmalı ve kimseye gebe kalmamalı, özgür olmalıdır. İnsanları muhtaç bırakıp yardım etmek yerine onlara kendilerinin yatkın olduğu iş imkanları yaratılmalı ve herkes kendi sevdiği işi yaparak kendi geçimini sağlayabilmeli ve kimseye el açmamalıdır. İşte böyle olduğu zaman herkes onuru ile bir yaşam sürmüş olur ve kimse kimseye muhtaç olmaz

 Herkes düşüncelerini, korkmadan söyler ve sırf biri kendisine yardım etti diye yanlış olana doğru demez. Böyle olduğu zaman insan özgür iradesi ile karar verir ve doğru olana doğru yanlış olana yanlış diyerek kendi kişiliğini ve karakterini de korumuş olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme