İletişim Formu

Notre Dame’ın Kamburu Test Soruları

Notre Dame’ın  Kamburu Test Soruları

 

1)      Aşağıdakilerden hangisi  Quasimodo’nun fiziksel özelliklerinden biri değildir?

a) Kambur biridir.

b) Tek gözlüdür.

c) Dış görünüşü insanların ürkmesine neden olmaktadır.

d) Uzun boylu ve mavi gözlüdür.

 

 

2)      Aşağıdakilerden hangisi  Esmeralda’nın fiziksel özelliklerinden biri değildir?

 

a) Uzun boylu  ve zayıf bir kızdır.

b) Güzelliği herkesin diline destan olmuştur.

c) Yakut gibi siyah gözlere sahiptir.

d) Deniz gibi mavi gözlere sahiptir.

 

3)      Quasimodo’nun  kulakları neden sağır olmuştur?

 

a) Küçükken geçirdiği bir trafik kazası sebebiyle.

b) Babasının kulağına hızlı bir şekilde tokat atmasından dolayı.

c) Kilisenin çanlarının sesinden dolayı.

d) Yüksek sesle müzik dinlediği için.

 


4)      Kitabın yazıldığı dönemde aşağıdakilerden hangisi Paris halkının özelliklerinden biridir?

a) Halkın tamamı eğitimli ve bilinçli insanlardır.

b) Halk eğitime ve öğretime çok önem vermektedir.

c) Halk her türlü kışkırtmaya çabuk gelebilen ve bunun sonucunda da nice olumsuzlukların oluşmasına neden olan bir kalabalık yığınıdır.

d) Halkın tamamı dindar ve tutucudur.

 

 

5)       Esmeralda’nın keçisinin adı nedir?

a) Cali

b) Püsküllü

c) Süslü

d) Hünerli

 

6)      Esmeralda’yı küçükken ailesinden kaçıran  kimlerdir?

a) Bir aşiret ailesi

 b) Denizciler

c) Vikingler

d) Çingeneler

 

7)      Quasimodo’yu küçükken bir kişiye evlatlık olarak vermişlerdir. O kişi de Quasimodoyu beğenmemiş ve onu bir kiliseye bırakmıştır. Quasimoda’yı kim sahiplenip ona babalık etmiştir?

a) Kilisenin baş rahibi

b) Oradan geçen bir hayırsever kadın.

c) Jehan Frollo

d) 11. Luis

 

8)      Esmeralda’nın annesi aslında kimdir?

 

a) Hemşire Gudule

b) Bir rahibe

c) Hemşire Gudule’nin teyzesi.

d) Asker bir annenin

 

9)      Quasimodo’nun  önce delibaşı seçilip daha sonra da kışkırtılıp dayak yemesine neden olan kişiler de yine halkın  kendisidir. Bu zavallı adam bir sürü eziyet görmüş, sırtından kan damlayana kadar kırbaçla acımasızca işkenceye maruz bırakılmıştır. Artık dayanamayan zavallı Quasimodo su diye inlemeye ve yalvarmaya başlamıştır. Ona suyu veren kişi  kim olmuştur?

a) Jehan Frollo

b) Esmeralda

c) Başrahip

d) Kral 11. Luis

 

10)   Kendisine iftira atılan ve ona kötü gözle bakılan çingene kızı olarak bilinen Esmeralda çok zorluklar yaşamış ve haksız yere idam edilmiştir. Oysa o kendi halinde olan, dans etmeyi çok seven bir genç kızdı. Henüz on beş yaşlarında olan bu kıza Qasimodo çok aşık olmuştur. Kıza aşık olan bir kişi daha vardır ama kız ondan çok nefret etmiş ve o kişiyi bir türlü sevmemiştir. O kişi de Esmeralda kendisini sevmediği için onun göz göre göre idam edilmesine göz yummuştur. Esmeralda’yı çok seven  ama aşkının karşılığını bulamayınca ona her türlü kötülüğü yapmaktan da vazgeçmeyen bu gizemli kişi aşağıdakilerden hangisidir?

a) Yüzbaşı Phoebus

b) Claude Frollo

c) Pierre Gringoire

d) Jehan Frollo

 

11)   Esmeralda’yı  başlarda idamdan kurtaran  ve daha sonra “Kiliseye sığındı, kiliseye sığındı .” diyerek onu kucağına alıp kaçıran ve kiliseye sokan kişi kimdir?

a) Baş rahip

b) Esmeralda’nın öz annesi

c) Qausimodo

d) Yüzbaşı Phoebus

 

12)   Esmeralda birinci idamdan kurtulmasına rağmen ikinci defada da idamdan kurtulamamıştır. Tam da annesine yeni kavuştuğu sırada idam edilen Esmaralda ne yazık ki körü körüne ölüme gitmiş ve hiçbir suçu bile olmamıştır insan olmaktan başka. Onun ölümüne seyirci kalan kişiyi kilisenin balkonundan atan kişi kim olmuştur?

a) Qausimodo

b) Jehan Frollo

c) Hemşire Gudule

d) Kralın yardımcı

 

13)   Hukukun , demokrasinin gerçek anlamda işlemediği toplumlarda aşağıdakilerden hangisi görülmez?

a) Kaos ve karmaşa olur.

b) Güçlü olan güçsüzü ezer.

c) Zalim olan mazlumun hakkını yer.

d) İnsancıl bir hayat felsefesi içinde herkes  yaşamına  devam eder.

 

 

14)   Esmeralda idam edildikten sonra onun mezarında kim de Esmeralda’nın cesedine sarılıp ölümü beklemiş ve orada ölmüştür. Esmeralda’yı gerçek anlamda canından bile çok seven bu yiğit yürekli kişi kimdir?

a) Qausimado

b) Jehan Frollo

c) Yüzbaşı Phoebus

d) Baş rahip

 

15)   “Hem sevdiğimi hem de beni büyüten babamı kaybettim.” deyip ağlayan kişi kimdir?

a) Jehan Frollo

b) Qausimodo

c) Yüzbaşı

d) Kralın en yakın yardımcısı.

 

 

 

 

 

 

 

Cevaplar:

d  2. d   3. c   4. c    5.  A  6. d    7. A   8. A   9. b   10. B   11. C  12. A   13. D   14. A   15. B

Yorum Gönder

Yorumlarınızı yorumlama biçimini 'Anonim' seçerek isim, mail, adresi vb. yazmak ile uğraşmadan kolayca yayınlayabilirsiniz. Küçük bir teşekkürün bile bizim için çok önemli ve değerli olduğunu unutmayın.