"Ağır Taş Yerinden Oynamaz." Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Ağır Taş Yerinden Oynamaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.




 

Ağırbaşlı insanlar nerede, nasıl davranacağını bilen ve ona göre hareket eden kimselerdir. Böyle kimseler onun bunun lafı ile hareket etmeyen, sözlerinde ve davranışlarında ölçülü olan, kimsenin oyuncağı haline gelmeyen insanlardır. Böyle kimseleri hırpalamaya kimsenin gücü yetmez. Hafif insan değildir böyleleri.

Kendilerinden emin olan, soğukkanlı kimselerdir. Mesela böyle kişileri hemen gaza getiremezsiniz. Onlar kendileri neyi nasıl şekilde yapacağını en iyi bilen insanlardır. Ağırbaşlı insanlar toplum içinde abuk sabuk konuşmalar yapmayan,  yeri geldiğinde mantığı ile hareket eden, yeri geldiğinde duyguları ile hareket eden insanlardır. Böyle Ağırbaşlı insanlar birinin sözü ile hemen gaza gelmeyen, temkinli,  konuştuğu dinlenen, tutarlı kimselerdir. Toplum tarafından da böyle kimseler sevilir ve sayılır. Çünkü hal ve hareketleri ile insanların sevgisini ve güvenini kazanmış insanlardır onlar. Bu özelliklerinden dolayı başkaları onları çabucak yıkamazlar, çabucak yenemezler. Çünkü dirençli ve güçlü kimselerdir bunlar. Bizler de ağırbaşlı olmalıyız, tutarlı olmalıyız ve kendimize karşı olan saygımızı kaybetmemek için nerede nasıl davranacağımızı bilmeliyiz. Kimsenin bizi hırpalamasına, bizi elinde oynatmasına müsaade etmemeliyiz. Girdiğimiz  bir ortamda az ve öz konuşmalıyız.

Kaypak olmamalıyız, olgun bir insan olmalıyız. Ağırbaşlılığın önemi ile ilgili şu özlü sözü de unutmamalıyız:  “Bence ağırbaşlılık, düşünmeden girişilen davranışlardan çok daha yarar sağlar insana.” Stefan Zweig

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme