“Dünya Malı Dünyada Kalır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 “Dünya Malı Dünyada Kalır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon




Bu dünyanın gelip geçici olduğunun farkında oluruz ama insan olduğumuz için hırslarımız, öfkelerimiz bir türlü bitmez. Dünya malına düşkün oluruz. Az bir malımızı olduğu zaman daha fazlasını isteriz, daha fazlasına sahip olduğumuz zaman ise daha da çoğunu isteriz. Dünya malının dünyada kalacağını da biliriz ama uygulamada bunu bilmezmiş gibi yaparız. 

İnsan aç gözlü olmamalıdır. Bu dünyada paylaşmayı bilsek, kibirli olmasak ben değil de biz anlayışı içinde hareket etsek dünyamız daha güzel olur ve dünya malı da herkese yeter. Hiç kimse öldükten sonra sahip olduğu malları öte dünyaya götüremeyecektir. Onun için iyilik yapacaksak dünyadayken yapmalıyız. Yaşarken kıymet bilmeliyiz. Yaşarken yardımsever insan olmalıyız ve para ile kafayı bozmamalıyız. İnsanın gözünü doyuracak olan bir avuç kara topraktır. Nasıl ki topraktan geldiysek geri de toprağa gideceğiz. Onun için dünya malına tapmamak gerekir, acımasız olmamak gerekir.

 Her şeyden önce iyi bir insan , merhametli insan olmak gerekir. Bunların bilincinde olursak ve ona göre hareket edersek aslında bu dünyanın o kadar da önemli bir yer olmadığının farkında oluruz. İyilik peşinde koşmalıyız, yoksullara yardım etmeliyiz ve ne kadar cömert olursak Allah bize daha fazlasını verecektir. Yeter ki paylaşmasını bilelim ve dünya malı için ahiret hayatımızı tehlikeye atmayalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme