“Ağacı Kurt, İnsanı Dert Yer.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon
Zararlı şeyler ağacı daha çok içinden yemeye başlar ve ağaç çürümeye başlar. Bu zararlı şeyler ağaç kurdu gibi değişik böcek türleridir. Kurt ağacı yemeye başlayınca ağaç da yavaş yavaş hastalanmaya başlar ve ağacın kökünde tehlikeler olmaya başlar ve ağaç en sonunda çürür. İnsanlar da tıpkı ağaçlar gibidir. İnsanı da üzen olaylar onun iç dünyasında büyük yıkım doğurur ve insan gamlanmaya başlar. İnsanları da içindeki gam üzer.
İçimize attığımız üzüntülerimiz gün gelir bizde başka olumsuz sonuçlara neden olur ve bunun sonucunda da çabuk çökeriz ve hayat sevincimizi kaybederiz. Böyle olduğu zaman da mutlu olmayız ve içimizdeki dertler bizi yer, bitirir. Hayatta başımıza ne gelirse gelsin elbette acılarımız olacaktır, derin problemlerimiz olacaktır ama yine hayata dört elle bağlanmasını bilmeliyiz. Sorunlarımızı içimize atmak yerine başka kimseler ile paylaşarak dertlerimizi hafifletmeye çalışmalıyız. Bunu yaptığımız zaman içimizdeki gam bizi yıkamaz ve üzüntülerimize dirençli olmaya başlarız.İnsanoğlunun nerede, ne zaman, nasıl bir şekilde başına ne geleceğini kestirmek zordur. Şunu unutmamalıyız ki kader diye de bir şey vardır. Bazen biz ne kadar hayatı plansak da kaderin bizim için sonuçları farklı olabilir. Örneğin; Çok sevdiğimiz bir yakınımızı kaybederek büyük bir hüsrana uğrayabiliriz, çok sevdiğimiz bir bölümü çok çalıştığımız halde kazanamayabiliriz ve bu üzüntü içimizde bir yara olarak ömür boyu kalabilir.
Yani bazı şeyler bizi içten içte yıkabilir, eritebilir Hayat bazen öyle kötü sürprizler ile karşımıza çıkmaktadır ki hayatımız bir an içinde alt üst olabilir. Onca kötülüğe rağmen, onca olumsuzluğa rağmen yine de hayat ile ilgili umutları kaybetmemek gerekir. Sıkıntılar birlikte aşılmalıdır, kendimizi yiyip bitirmemeliyiz.
0 Comments:
Yorum Gönder
Deneme