İletişimde Nezaketin Önemiyle İlgili Düşüncelerinizi Arkadaşlarınızla Paylaşınız.

 İletişimde Nezaketin Önemiyle İlgili Düşüncelerinizi  Arkadaşlarınızla Paylaşınız.


İnsan iyi  iletişim kurarak birbiri ile daha iyi anlaşan, birbirini daha iyi anlayan varlıktır.  İletişim dilinde sorunlar olduğu zaman ise iletişim kopar ve olay başka boyutlara gelir. Böylece nitelikli bir iletişim de kurulmamış olur. İletişimde nezaket sahibi olmak kişiye daha farklı bir güzellik katar ve kişiyi daha kaliteli insan yapar. Hani bir söz vardır ya ne söylediğiniz değil, nasıl söylediğiniz önemlidir. Yani kendinizi ifade ederken kullandığınız dil sizin nasıl bir insan olduğunuzu da ortaya çıkarır. Onun için güzel bir dil kullanmak gerekir ve insan ilişkilerinde kibar olmak gerekir. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye boşa dememiştir atalarımız. 


En sinirli ve kaba insanı bile kibar davranarak yumuşatabilir ve ona da insanlık öğretmiş olabiliriz. Kimi insanlar vardır ki insanlıktan nasibini almamıştır ve hep nezaketsizce hareketler etmeye devam eder. İşte bu tip insanlar toplum tarafından sevilmez ve dışlanırlar. Böyle insanların yanında kimse vakit geçirmez. Oysa nezaketli olan, iyi olan bir insanın yanında herkes kalmak ister ve onunla vakit geçirmek, onunla iş yapmak isterler. Çünkü nezaket sahibi insanın konuşması, oturup kalkması, konuşması, gülmesi bile ayrı bir güzeldir ve insana samimiyet hissettirir, insanı mutlu eder ve insan değer görür. 


İşte tüm bunlar için iletişim kurarken nezaketli olmaya özen göstermek ve daha iyi bir insan olmak için çalışmaya devam etmek gerekir. Çünkü nezaket insanı daha iyi gösterir ve insanı daha insan yapar. Böylece daha canlı, daha mutlu ve daha samimi ortam olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme