15 Temmuz Gecesi Kahramanlık Gösteren Bir İnsanın Hikayesini Defterinize Yazınız

 15 Temmuz Gecesi Kahramanlık Gösteren Bir İnsanın Hikayesini Defterinize Yazınız

 

Kişiler: Ömer Halis Demir, vatansever askerler ve vatansever komutanlar ve Türk halkı

Yer: İstanbul

Olay: 15 Temmuz Darbe Girişiminde Bulunma

Not: 15 Temmuz Darbe Girişimi veya 2016 Türkiye Askerî Darbe Teşebbüsü, darbe metninde yer aldığı isimle Yurtta Sulh Harekâtı, 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini  Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından Türkiye’de  yaşanan askeri darbe  girişimidir.

 

Ömer Halisdemir’in Hayat Hikayesi:

Kahraman Bir Yiğidin Öyküsü

 Ömer Halisdemir 20 Şubat 1974 yılında Niğde’de dünyaya gelmiştir. Yedi çocuklu bir ailede dünyaya gelmiştir. Çocukluğunu Niğde’de geçirmiştir. Büyüdüğü zaman kahraman bir Türk askeri olmuştur.  Astsubay olan Ömer Halisdemir Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde  ülkemiz sınırları içinde ve dışında çeşitli görevlerde bulunmuştur. Askerlik görevini yapmaya devam etmiştir.  Hatice Hanım ile evlenmiş ve iki tane çocuğu dünyaya gelmiştir. Çocuklarının adları Elifnur ve Doğan Ertuğrul’dur.


Ömer Halisdemir askerlik görevine devam ettiği bir akşamüzeri ilginç bir oalyla karşılaşmıştır. Ülkemiz o akşam darbe tehlikesi ile karşı karşıya kalmış ve büyük bir bir tehlike atlatmıştır.  İstanbul’da akşam dokuz gibi başlayan darbe girişimi ülkemizi büyük bir tehlike ile karşı karşıya getirmiştir. Muğla’da Marmaris’te ülkemizin cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da suikast girişiminde bulunulmuştur. Cumhurbaşkanı o gece gazeteci  Hande Fırat’ı telefondan görüntülü arayarak milletini sokağa davet etmiş ve darbecilere fırsat verilmemesi gerektiğini söylemiştir. Halk sokağa dökülmüştür. O gece görevini yapanlardan biri de Niğdeli Ömer Halisdemir’dir.15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli olan Ömer asker darbe yanlısı olan Tuğgeneral Semih Terzi’yi komutanından aldığı emir ile göğsünden vurmuştur. 


Vatan tehlikede olduğu için canını hiçe saymıştır ve darbeci askerler tarafından kurşun yağdırılarak şehit edilmiştir. Kendisine vur emrini  Özel Kuvvetler komutanı komutanı Zekai Aksakallı vermiştir.  Ömer Halisdemir darbe yanlısı generali vurduktan sonra kendisi de diğer darbeci askerler tarafından oracıkta vurulmuş ve şehit olmuştur.  Askerimizin vurulduğu nokta çiçeklerle süslenmiştir. 4 Ağustos 2016'da başlayan Fırat Kalkanı Operasyonu’na katılan Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı askerler ise üniformalarına "Şehit Ömer Halisdemir" yazan apoletler takmıştır.


 Ülkesini kahramanca savunan Ömer Halisdemir vatanı için şehit olmuş ve vatanı düşman askerlerine teslim etmemiştir.  Ömer Halisdemir darbenin seyrini değiştirmiş olan büyük bir kahraman, değerli bir vatan evladı olarak kalplerde yaşamaya devam edecektir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme