Nesillerin Hem Biyolojik Hem De Ahlak Yönünden Sağlıklı Olmaları Sözünden Ne Anlıyorsunuz?

 Nesillerin Hem Biyolojik Hem De Ahlak Yönünden Sağlıklı Olmaları, Sözünden Ne Anlıyorsunuz?

 

Biyolojik açıdan sağlık, “bedenin her hücresinin optimal düzeyde işlev yapması ve her hücrenin diğerleri ile mükemmel uyum durumundaki işlev yeteneğidir. Yani beden olarak sağlıklı olmak demek biyolojik olarak sağlıklı olmak demektir.

 

Nesiller biyolojik çocuklar olarak sağlıklı olduğu zaman hem mutlu olurlar hem de çalışacak, başarılı olacak gücü kendilerinde bulurlar. Nesillerin ahlak yönünden sağlıklı olması ise şu demektir. Güzel ahlaklı çocuklar yetiştirmek, başarılı ve özgüvenli çocuklar yetiştirmek, merhamet duygusu olan, hayvanlara zarar vermeyen, vatan ve millet sevgisini içinde taşıyan, dürüst, güvenilir bireyler yetiştirmek nesillerin ahlaki yönden geliştirilmesi demektir. Kendine güvenen, sorumluluk sahibi,  vatanı için çalışan ve vatanını her şeyden çok seven nesiller yetiştirmek gerekir. Ahlaklı olan bir nesil geleceğini de teminat altına alır.

 

Ahlaklı insanlar anı zamanda vatanı yükseltmek için çok çalışırlar. Ahlaklı olan bir toplumda işler de tıkırında gider. Kimse torpille işe girmez. Adalet olur, insan hakları olur. Adam kayırmaca ortadan kalkar ve huzur dolu bir toplum düzeni ortaya çıkar. Nesillerin hem biyolojik hem de ahlaki yönden sağlıklı olması aydın insanların, güzel insanların ortaya çıkmasını sağlar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme