2. Bir Dil Öğrenmek Neden Önemlidir?

 

2. Bir Dil Öğrenmek Neden Önemlidir?


İnsan ne kadar çok dil bilirse o kadar çok bilgili, kültürlü olur. Farklı diller sayesinde farklı kavramlar öğrenir ve bu da hafızasını daha da güçlendirir. İkinci dili öğrenen insan üçüncü dili de daha çabuk öğrenir. İnsan küçük yaşlarda ne kadar çok dil öğrenirse öğrencilik hayatı da o kadar kolay geçer. 


Hayat bakış açın değişir, olaylara bakış açın değişir. İnsan iş piyasasında diğer dil bilmeyenlere nazaran daha kolay iş bulur. İş bulma sıkıntısı yaşamadığın için kendi gelirini kazanıp kimseye muhtaç olmadan kendi ayakların üzerinde durabilirsin. Kişinin kendine olan güveni artar ve daha farklı dilleri öğrenme yolculuğu başlar. Farklı kültürleri daha yakından tanıma fırsatı yakalamış olursun. Yeni arkadaşlıklar, yeni dostluklar ve yeni ortamların olur.


 İkinci bir idil öğrenen insanın yaratıcılığı da gelişir, analitik düşünme becerisi gelişir, sorgulama becerisi gelişir. Yurt dışı deneyimi kazanmanızı sağlar. İnsan birden fazla dil bilince kariyerinden de ilerleme sağlar ve bu da ona kolaylıklar sağlar. Ne olursa olsun birden fazla dil öğrenmeli ve hayat boyu öğrenme olmalıdır. Böyle olduğu zaman kişi hem başarılı olur, hem mutlu olur hem de toplum içinde saygın biri olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme