Ağzında Bal Olan Arının Kuyruğunda İğnesi Vardır Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 Ağzında Bal Olan Arının Kuyruğunda İğnesi Vardır Arasözü İle İlgili Kompozisyon


İnsanları aldatmak isteyenler her zaman tatlı dil ve güler yüz kullanırlar. Fırsatını buldukları zaman da yapacakları kötülükleri yapmaya başlarlar. Her yüze yüze güleni ve bize iyi davranan kimseleri arkadaş, dost sanmamalıyız. Böyle bir yanılgıya düşmemeliyiz. Kimi insanlar vardır insanları ikna etmek için o kadar güzel konuşurlar ki böyle kimseleri dinlediğiniz zaman o kişinin konuşmalarına, güler yüzüne hayran kalırsınız. Zannedersiniz ki ne kadar da edepli bir insan. Nasıl içten, nasıl yumuşak konuşuyor.

 

Siz bunları düşünürken karşınızdaki tilki ise her türlü kurnazlığı düşünüyordur. Eline fırsat geçtiği zaman,  darbeyi hemen yapacaktır ve sizin güveninizi boşa çıkaracaktır. İşte bunların olmaması için her yüzümüze güleni insan sanmamalıyız. Her yüzümüze güleni dost sanmamalıyız ve herkese çabuk  güvenmemeli, çabuk inanmamalıyız. Bundan dolayı da atalarımız ağzında bal olan arının kuyruğunda iğnesi vardır demiştir. Örneğin dost sandığımız arkadaşlarımız vardır.            Biz o dost sandığımız arkadaşlarımıza bir sır vermişizdir ya da hassas olduğumuz bir noktamızı dile getirmişizdir.

 

 Bizim yüzümüze bakıp bize iyilik eder gibi görünen, yalandan üzülür gibi tavırlar gösteren arkadaşımız biz gittikten sonra bu durumumuza  içten içe sevinmeye başlamıştır ve anlattığımız şeyi de başkalarına anlatarak kötülüğüne kötülük katmıştır. Ağzında bal ile olup kuyruğundaki iğne bile bize acıyı yaşatmıştır. Bundan dolayı herkese hemen inanıp iki tatlı lafa kanmamak gerekir.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme