Çünkü Arkamızda Bir Eser Bırakırsak…… Cümlesini Kendi Yorumlarınızı Katarak Tamamlayınız.

 Çünkü Arkamızda Bir Eser Bırakırsak…… Cümlesini Kendi Yorumlarınızı Katarak Tamamlayınız.


Bu dünyada en önemli şey arkanda bir eser bırakmaktır. Bıraktığın eser insanlığa katkı sağlayacak, insanların yaşamını kolaylaştıracaktır. Çünkü arkamızda bir eser bıraktığımız zaman hiçbir zaman unutulmayız.  Örneğin edep, ahlak ile ilgili yazdığımız bir eser insanların düşünmesini sağlar, onların daha iyi olmasını, daha ahlaklı olmasını sağlar. 


Yaptırdığımız bir okul binlerce, yüzbinlerce çocuğun orada eğitim almasını sağlar. Yaptırdığımız bir cami insanların ibadetlerini huzur içinde mutlu bir şekilde yapmasını sağlar. İcat ettiğimiz teknolojik bir ürün insanların günlük yaşamında işlerini kolaylaştırır. Yaptırdığımız bir bakım evi yaşlılara hizmet sunar, çocuklara hizmet sunar. Yaptırdığımız bir kütüphane binası ve içine aldığımız kitaplar yüz binlerce çocuğa, gence, yetişkine ümit olur ve insanlığa büyük katkı sağlamış oluruz. İşte tüm bunlar için eser bırakmalıyız arkamızda. Gelecek nesillere daha sağlam bir dünya bırakmış oluruz. Arkamızda eser bıraktığımız zaman muhtaç olanların muhtacını gidermiş oluruz, ilime aç olanların açlığının giderilmesinde  fayda sağlamış oluruz. 


Biz öldükten sonra insanların hayır duasını almaya devam ederiz ve Allah katında da değerli bir insan oluruz. Yeter ki bu dünyada bir ser bırakalım. Bu eser bazen yetiştirdiğin ahlaklı çocuklar olabilir, bazen yetiştirdiğin bir çam ağacı, elma ağacı, ceviz ağacı ya da çınar ağacı olabilir. Çünkü tüm bunların hepsi insanın faydasınadır, insanlığın iyiliğinedir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme