Haberleşme Araçlarının Önemi Hakkında Düşüncelerinizi Yazınız.

 Haberleşme Araçlarının Önemi Hakkında Düşüncelerinizi Yazınız.


Telefon, tablet, bilgisayar, radyo gibi haberleşme araçları insan yaşamında büyük çığır açmıştır. Haberleşme araçlarının hayatımıza girmesi ile insan zamandan ve emekten tasarruf sağlamaya başlamıştır.  Örneğin; ailemizden biri başka bir ülke ya da şehre gittiği zaman telefonla onu arayıp konuşabiliyor, hatta görüntülü arama yapıp onun nerede, nasıl bir halde olduğunu da görebiliyoruz. Böyle insanlar sevdiklerinin yüzünü unutmuyor ve sevdiğimiz insanlarla her an iletişim halinde olabiliyoruz. Evdeyken internet üzerinden alışveriş yapabiliyoruz, para yatırabiliyoruz, arkadaşlarımızla sohbet edebiliyoruz.


 Bilgi akışı ve haberleşme sağlanmış oluyor. Dünyada ve ülkemizde olan güncel haberleri takip edebiliyor, yorum yapabiliyor ve üzerine tartışabiliyoruz. Televizyon, internet ve basılı yayınlar aracılığıyla eğitici içerikler sunulur. Bu, eğitim ve bilgiye erişimi kolaylaştırır. Dersimizle ilgili bir konuyu anlamadığımız zaman o konu ile içerik üreten siteleri takip edip ona üye olup dersimize daha iyi çalışıyoruz ve anlamadığımız konuları da böylece daha iyi anlamış oluyoruz. Özellikle dünyada yakın bir zamanda yaşanan korona virüs salgınında uzaktan eğitimin çocuklara çok faydası olmuş, böylece hem eğitimciler, hem de öğrenciler derslerinden geri kalmamıştır. Haberleşme araçları aynı zamanda eğlenmemizi de sağlamaktadır. İstediğimiz dizileri, filmleri, müzikleri, şovları, eğlenceli programları izleyebiliyoruz. Haberleşme araçları sayesinde insanlarda toplumsal farkındalık da oluşmaya başlıyor. 


Haberleşme araçları;  sosyal sorunlar, insan hakları ve çevre gibi konularda toplumsal farkındalığı artırabilir ve toplumsal değişimi teşvik edebilir. İnsanlara gelir kaynağı da olabiliyor. Mesela medya aracılığı ile binlerce insana ekmek kapısı açılmaktadır. İnsanlar kendi içeriklerini üretip hangi alanda program ya yapacaksa bunu yapıp oradan kazanç sağlayabiliyorlar. İşte tüm bunlardan dolayı haberleşme araçları çok ama çok önemlidir.

4 yorum:

Deneme