Öğretmen Konulu Kompozisyon Hazırlayınız.

 Öğretmen Konulu Kompozisyon Hazırlayınız.

 

İnsan sevebilen ve insanlar arasında da daha çok  çocuk sevebilen , çocuğun dilinden anlayan ve onunla göz teması kuran,  ona değer veren, onun değerli olduğunu ona hissettiren kişi öğretmendir. Tüm öğrencileri koşulsuz seven ve çocuklar arasında hiçbir şekilde ayrım yapmayan, her öğrenciyi biricik olarak gören kişidir öğretmen. Öğrencisinin bir bakışından mutlu mutsuz mu olduğunu anlayan, onun neyden mutlu olacağını bilen ve onunla samimi bir diyalog kuran kişidir öğretmen. Bunun için öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir.

 

Çocukların topluma sağlıklı bir şekilde katılabilmesi için ilk olarak eğitim ailede başlasa da bu eğitimin devam ettirileceği yerler okullar ve okulların içindeki eğitimcilerdir. Yani öğretmenlerdir. Öğretmen çocuklara önce güzel ahlak öğretmeli ve kendi de güzel ahlaklı davranışları ile onlara örnek olmalıdır. Mesela bağırmayın, birbirinize hakaret etmeyin deyip kendi bunları yapıyorsa çocuklar da öğretmen gibi olur. Unutmayın ki, çocuklar sizin sözlerinize değil yaptıklarınıza bakar ve yaptıklarınızı örnek alır. Onun için öğretmenler çocuklar ile bir bağ kurmalıdır. Bu bağ sevgi, saygı ve merhamet bağı olmalıdır. Güven bağı olmalıdır. Bunu sağlayacak olan kişiler de değerli öğretmenlerdir. İnsan yetiştirmek , o insanı topluma  ruh sağlığı yerinde olarak kazandırmak, o insanın  mutlu olmasını sağlamak ailenin ve öğretmenlerin sorumlulukları arasında yer almaktadır. Öğretmeni iyi olan, öğretmeninden güzel şeyler öğrenen çocuklar daha mutlu olur ve  başarılı olamasa bile başarılı olmak için çalışmaya devam eder. Çünkü öğretmen onları gerçek anlamda sevmiş ve onlarla samimi bir iletişim kurmuştur.

 

Çocuğu birey yerine koyan öğretmenler her zaman kazanır ve böylece toplum kazanır. Geleceğimizin mimarı olan çocukların yetiştirilmesinde öğretmenler büyük bir önem sahiptir. Onların yetiştirdikleri insanlar geleceğin doktoru, geleceğin öğretmeni, geleceğin tüccarı, çiftçisi olacaktır. Önemli olan dürüst, güvenilir ve ahlaklı çocuklar yetiştirmektir. Ahlak ve başarı birlikte olunca ülkemizde her anlamda gelişmeye başlar. Bunu sağlayacak olan vatansever, insan sever öğretmenlerdir. Bizlere bu kadar çok emeği geçen, bizler için gecesini gündüzüne katan öğretmenlerin değeri bilinmelidir. Bundan dolayı da veliler evde çocuklarına öğretmene nasıl davranılması gerektiğini öğretmeli ve onların emekleri göz ardı edilmemelidir.

 

Unutmayın ki öğretmenler olmasa  eğitimli toplumlar olmaz ve her türlü toplumsal sorunlar ortaya çıkabilir. Öğretmenler toplumsal düzenin sağlanmasında, nitelikli ve iyi çocukların yetiştirilmesinde büyük sorumluluklar almıştır. Bize düşen de öğretmene olan sevgiyi ve saygıyı artırmak, öğretmeni el üstünde tutmaktır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme