Ortaokul Bire Geçmiş Bir Öğrencinin İlkokul Öğretmenine Yazdığı Mektup Örneği

 Ortaokul Bire Geçmiş Bir Öğrencinin İlkokul Öğretmenine Yazdığı Mektup Örneği


Beni bu günlere getirmiş olan ve dördüncü sınıfımı da tamamlayıp benim eğitimime büyük katkı sağlamış olan sevgili Suna Öğretmenim!


Öğretmenim sizde biliyorsunuz ki bu yıl  artık sizin öğrenciniz değilim. Sizden zor da olsa zorunlu olarak  ayrıldık. Canım öğretmenim  sizinle dolu dolu dört yıl geçirdik ve süreçte iyi günlerimiz oldu, bazen zorlu günlerimiz oldu ama zaman öyle akıp gitti işte. Bugün beşe geçtim. Artık orta okul birinci sınıf öğrencisiyim . Siz de yeni ilkokul birinci sınıflardan tekrar başladınız ve sizin içinde yeni bir dönem başladı bile.


Bugün yeni bir okula geldiğimde kendimi çok tuhaf hissettim. Babam beni yeni okuluma bırakırken biraz korktum, biraz duygulandım ve babamla göz göze geldik. Baktım onun da gözleri dolmuştu. Yeni ortam, yeni arkadaşlar ve hiç tanımadığım öğretmenler. Yeni okul müdürü İstiklal Marşı'nı okuturken bir an üzerimdeki kıyafete baktım ve ben neredeyim ya dedim. Burası nere falan gibi saçma sapan kendi kendime konuşmaya başladım. Sonra anladım ki artık eski okulum, eski öğretmenlerim ve eski arkadaşlarım yok. Artık beşinci sınıf öğrencisi olmuşum. Hemen kendime geri geldim. Daha sonra sınıflara geçmeye başladık. Tam okuldan içeri girince eski müdürümüz Bülent Hocamın arabasını gördüm zannettim ve bir de ona duygulandım. Sonra sınıfa girdim

 

Sevgili öğretmenim bugün yeni okulumda ilk günümdü. Çok yaramaz arkadaşlarım da vardı çok uysal arkadaşlarım da. Sınıfımız 30 kişi. Arkadaşlarımın hepsi ile tanıştım ama samimi olmak için zaman gerekecek. Yanıma çok hareketli bir arkadaşım oturdu, çok küfür ediyor ama artık büyüdüğümüz için kendine çeki düzen verecektir. Yaramaz da olsa onu da sevdim. Çünkü o da beni sevdi ve senin yanından ayrılmayacağım diyor. Bu duruma hem içimden güldüm hem de sevindim. Demek ki kendimi sevdirebilmişim.

 

Canım öğretmenim!

Yeni öğretmenlerimizden kimisini çok sıcakkanlı buldum, kimileri ise çok soğuk. Sizin sıcaklığınızı ve gülüşünüzü özledim. Onlar da zaman içinde daha sıcakkanlı olurlar mı bilmiyorum ama benim size olan sevgim ve özlemim asla bitmeyecek. Çünkü siz benim ilk öğretmenimdiniz, okuma yazmayı öğreten, düştüğümde yerden kaldıran ve gözlerime bakan sevgili güzel Suna Öğretmenimdiniz. Sizi nasıl unuturum ki. Sizi çok özledim. En kısa zamanda okula yanınıza geleceğim ve doya doya size sarılacağım.

 

Canım öğretmenim inşallah bu yeni okula da alışırım ve güzel bir arkadaş çevresi edinir ve başarılı olur.

Sizi çok seviyorum.

Öğrenciniz Mustafa Erdem

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme