Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi İle İlgili Kompozisyon

 Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi İle İlgili Kompozisyon

 

İnsan sosyal bir varlık olduğu için iletişim kurmak zorundadır. Bu iletişim kurma yardımlaşma ve dayanışma şeklinde olursa daha da bir anlam kazanır. Yardımlaşma ve dayanışmanın olduğu yerde insanların birbirine karşı ön yargıları da değişebilir ve daha hoşgörülü ve daha sevgi dolu bir ortam ortaya çıkar. Yardımlaşma ve dayanışmanın olduğu toplumlar ise daha güçlü olur ve böyle toplumlar kolay kolay yıkılmaz. Yardımlaşma ve dayanışma duygusuna sahip insanlar ben duygusu ile hareket edenler değil biz duygusu ile hareket edenlerdir. Biz duygusu ile hareket edildiği zaman, empati kurulduğu zaman insan daha insancıl davranışlarını sergiler. Dayanışmanın olmadığı toplumlar ise  güçlü kalmaz.

 

Bizim toplumda yardımlaşma ve dayanışma çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü bizde yardımlaşma ve dayanışma  gelenek, görenek haline gelmiştir. Daha güçlü olmak, daha mutlu olmak için dayanışma içinde olmaya mecburuz.  Ülkemizde çok yakın bir zamanda olan deprem hepimizi çok üzdü ve hepimiz kendimize uzun bir süre gelemedik.  Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Diyarbakır, Osmaniye, Adıyaman vb şehirlerimizde olan depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti ve yüzbinlerce insanımız da yaralı oldu. Soğuk bir kış gününde sabaha kadar durmayan kar oraya ulaşımı da güçleştirdi  ama yine  de insanlarımız durmadı. Zor da olsa oraya yardımlar götürüldü. Bu gün birlik, beraberlik ve dayanışma günüydü. Bugün yaraları sarma vaktiydi ve insanımız depremde zarar gören kardeşlerine her türlü desteği sağladı. Küçücük çocuklar bile depremzede kardeşleri için kumbaralarındaki paraları oraya yardım olsun diye gönderdi.

 

İşte bu örnek yardımlaşmanın ve dayanışmanın örneğidir. Bizim kültürümüze yakışan bu güzel örnekler bizi daha güçlü kılacak ve daha insancıl bir topluma dönüştürecektir. Bunun için ne zaman muhtaç biri ya da birileri olursa her zaman yardımlaşma ve dayanışma içinde olmalıyız ve insan olana yakışan tavrılar sergilemeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme