Bir Dilek Hakkınız Olsaydı Dünyada Neyi Değiştirmek İsterdiniz?

 

Bir Dilek Hakkınız Olsaydı Dünyada Neyi Değiştirmek İsterdiniz?


Bir dilek hakkım olsaydı dünyada ilk olarak adaletsizliklerin önüne geçmek isterdim ve hak edene hakkını vermeyi başarırdım. Dünyada adalet denen bir şey yoktur. Eğer adalet gerçek anlamda olsaydı bugün dünyada savaşlar yaşanmazdı, yoksulluktan ve açlıkta masum çocuklar ölmez ve yaşamaya devam ederdi. Bir yerde adalet yoksa orada insanlıktan bahsedilemez. Adaletin olmadığı dünyada haklı olan haksız olana her türlü kötülüğü, işkenceyi ve zalimliği yapar. Zulme uğrayan taraf ise gücü olmadığı için sadece sesini çıkarabilir ama onun dışında elinden bir şey gelmez. 


Bundan dolayı da adaletsizliğe gücü yetmediği için mecburen zalimlere boyun eğmek zorunda kalır. Dünyada adalet olursa herkes hakkını alır ve hiç kimse zulme uğramaz. Böylece kimse yakınlarını yüksek makamlara bedavadan getirmez. Herkes bir yere gelecekse bu ancak alın teri ve çalışmak sayesinde olur. Eğer adalet olursa dünya daha güzel ve yaşanılır bir yere dönüşecektir. Kimse hakkım yenildi diye üzülmeyecek, zalimler zulmüne devam edemeyecektir. Zalim olan ve adalet dağıtıyorum diyerek diğer ülkeleri kandıran bazı ülkeler bunu başaramayacak ve savaşlar yapamayacaktır. Savaşlar olmadığı için de masum halk yaşamaya devam edecek, çocuklar ölmeyecek, çocuklar yaşamaya devam edecek ve dünya tam bir cennet bahçesine dönüşecektir.


 Yeter ki her yerde adalet olsun, yeter ki her yerde adalet hakkı ile uygulansın. Herkese adalet olsun. Bu devlet yöneticilerinden tutun da en alttaki tabakaya kadar inmeli ve kimseye özel bir ayrıcalık tanınmamalıdır. Adaletin önemi ile ilgili şu söz de asla ve asla unutulmamalıdır:

“Ne zulüm ne merhamet sadece adalet.” (Anonim)

Ya da diğer bir özlü sözümüz şudur:

“Kılıcın yapamadığını adalet yapar .”der Kanuni Sultan Süleyman. İşte bunun için dünyada bir şeyi değiştirmek isteseydim bu kesinlikle adaletsizliğin adalet ile yer değiştirmesi olurdu.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme