Neden Gülmeliyiz Konulu Konuşma

 

Neden Gülmeliyiz Konulu Konuşma


Gülmek insanı mutlu eder, insana moral veriri ve insanın kendini iyi hissetmesini sağlar. Elbette her zaman gülemeyiz ama yine de  yaşadığımız her şeye rağmen yüzümüzden tebessümü eksik etmemeliyiz. Katı bir şekilde durmaya devam edersek bu yüzümüze de yansır ve yüzümüz hep asık kalır. Bunun için gülmeye devam etmeliyiz.


Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım,

Gülmek çok güçlü bir araçtır çünkü kendimizi daha iyi hissederiz ve daha üretken oluruz. Gülen insanların daha uzun ömürlü olduğuna dair de bilgiler rardır. Çünkü gülmek insanın içindeki sıkıntıların giderilmesine yardımcı olur, kişiyi  gün içindeki iş yoğunluğunun stresinden kurtarır ve kişinin kendisini daha pozitif duygulara götürür.  Zaten yaşadığımız dünya çok stresli bir yerdir. Bir de sürekli üzüntülü olursak stresimizi iki katına çıkartmış oluruz. Gülmeliyiz çünkü gülmek zihnimizi açar ve bize daha güzel hayaller kurdurur, amaçlarımıza ulaşmak için daha istekli ve daha çalışkan oluruz. 


Güldüğümüz zaman bütünsel algılamamızı da sağlamış oluruz. Bütünsel algılamadan kasıt şudur: Yapılan araştırmalara göre gülen insanların ayrıntılara odaklanmaktan çok büyük resmi görme yeteneklerinin daha yüksek olduğunu ortaya çıkarmıştır. Yani insan genele odaklanır ve küçük ayrıntılarla kendini yormaz.  Gülümseyen insanın dikkati de çabuk dağılmaz ve yapacağı işlere daha iyi odaklanır. Başka insanlar üzerinde de daha sempatik bir algı oluştururuz. Zoraki bir gülümseme bile bizi kendimize getirebilir ve üç günlük dünyada asık suratlı yaşamanın bir anlamı olmadığını anlayabiliriz.  

 

 Gülmek bulaşıcıdır . Gülerek başka insanları da mutlu edebiliriz ve onların da gülmesine katkıda bulunabiliriz. Her şeye rağmen gülmeyi unutmamalıyız. Hele hele gülümseyen insanlar bir de merhametli ve yardımsever insanlarda onlara gülmek daha çok yakışır. Gülmek insanlarla aramızdaki samimiyeti artırır ve daha etkili bir iletişim kurmamızı sağlar. Gülmek ile ilgili şu söz de çok anlamlıdır: "Gülmek için mutlu olmayı beklemeyin, belki de gülmeden ölürsünüz." der .Victor Hugo. İş işten geçmeden, anın kıymetini bilerek, gülmeye devam ederek yaşama anlam katmalıyız. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür derim, anlatacaklarım bu kadardı.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme