Su İsrafını Önlemek İle İlgili Konuşma

 

Su İsrafını Önlemek İle İlgili Konuşma


Her bilinçli vatandaşın su israfı konusunda kararlı olması gerekir. Küresel ısınmanın etkisiyle havalar iyice ısınmaya başlamış, kutuplardaki buzullar erimeye başlamıştır. Bu da dünyamızı büyük bir tehlikenin beklediğinin göstergesidir. Onun için sularımızı israf etmekten kaçınmalıyız.


Sevgili öğretmenim,

Su israfını önlemek isteyen bir kişi bunu ilk olarak kendi evinden başlamalıdır. Çeşmelerden bir damla su dahi boş yere akıtılmamalıdır. Bulaşıklar elde yıkanacağına bulaşık makinesinde yıkanmalı, çamaşırlarda çamaşır makinesinde yıkanmalıdır. Fazla kirli olmayan kıyafetler uzun saatli çalışma programlarında yıkanmamalıdır. İhtiyaç değilse her gün banyo yapılıp birçok su boş yere israf edilmemelidir.


 İnsanlar zevk olsun diye evlerinin önüne havuz yapmamalı, başka insanların da bu dünyada hakkı olduğunu unutmamalıdır. Yani görgüsüzlük ve şatafata son verilerek geleceğimiz düşünülmeli, bunun için de sular hemen tüketilmemelidir. Çeşmeden abdest alan büyüklerimiz çeşmeyi çok az miktarda açmalıdı e abdestini almalıdır, boş yere şarıl şarıl sular akıtılmamalıdır.

 

Sevgili öğretmenim

Gün içinde yediğimiz sebze ve meyveler bir kap içinde yıkanmalıdır. Bozuk musluklar tamir edilmeli,   su arıtma cihazı kullanılmalı, diş fırçalarken su boş yere akıtılmamalı, iş yerlerinde tonlarca su heba edilmemelidir. Duş jeli yerine doğal sabun kullanılmalı,  su ısınana kadar akan su bir kovada biriktirilmeli,  duş süresi kısaltılmalı, gereksiz yere sifon çekilmemelidir. Devlet kurumlarında boş yere su israfı yapılmamalı, her çocuk bu konuda bilinçlendirilmeli ve geleceğimiz adına güzel yatırımlar yapılmalıdır. Suyumuzu hoyratça değil verimli bir  şekilde kullanmak hepimizin faydasına olacaktır. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme