İyi Bir İnsan Olmak İçin Neler Yapıyorsun Konulu Konuşma

 

İyi Bir İnsan Olmak İçin Neler Yapıyorsun Konulu Konuşma


İyi insanlar sağlam karaktere sahip, dürüst ve güvenilir insanlardır. Böyle insanların yanında herkes kalmak ister, böyle insanlara  herkes akıl danışmak ister.

Sevgili öğretmenim,

İyi bir insan olmak için ilk olarak beni yetiştirip bugünlere getiren anne ve babama karşı saygıda kusur etmemeye çalışıyorum. Babam bir kömür işçisi ve yerin altında saatlerce bizim için çalışıp, akşam yüzünün karası ile eve geldiğinde ona baktığım zaman çok duygulanıyorum ama aynı zamanda onur duyuyorum onun  evladı olduğum için. Çünkü onun yüzündeki iz çalışma izidir ve bu asla kir değildir. Onun için onu çok seviyorum ve en büyük iyiliği bence babam hak ediyor diye düşünüyorum.  Bunun için de iyi bir insan olmak için önce babama ve canım anneme saygılı oluyorum ve onların bir dediğini iki etmiyorum. İyi insan olmak için önce ailene iyi davranman gerek diye düşünüyorum. Ödevlerimi yapıyorum, kardeşime ödevlerinde yardımcı oluyorum, anneme sofra kurmada yardımcı oluyorum, babamın çayını veriyorum ve yüzünü yıkadığında hemen ona havlu uzatıyorum. Bu bence iyi insan olmanın koşullarından biridir.


Sevgili öğretmenim,

İyi bir insan olmak için kimseye yalan söylemiyorum. Özellikle de aileme ve sizlere. Arkadaşlarım arasında asla laf getirip götürmüyorum ve insanların arasını bozacak şekilde kışkırtıcı sözler söylemiyorum. Annem evde kek , kurabiye yaptığı zaman canı çeken arkadaşlarımla bunu hemen paylaşıyorum ve paylaştığım için de çok mutlu oluyorum. Yolda bir kedi gördüğüm zaman onu korkutup kaçırmıyorum ve hemen bir kaba mama koyup oradan uzaklaşıyorum. Yolda askerlerimizi gördüğüm zaman onların karşısında saygı ile eğiliyorum ve daha sonra onlara asker selamı veriyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Çünkü onlara iyi davranmak bence vatana ve millete karşı da iyi davranmak, vatanı ve milleti de çok sevmek demektir.

 

Öğretmenim,

İyi insan olmak için derslerime çok çalışıyorum ve başarılı da oluyorum. Çünkü ülkemin daha çok kalkınmaya ihtiyacı var. Ben de ileride iyi bir mühendis olup ülkeme yeni teknolojik ürünler kazandırmak ve ekip arkadaşlarımla muhteşem icatlar ortaya çıkarmayı düşünüyorum. Bunun için de çok ama çok çalışıyorum. Komşularımıza kibar davranıyorum, insanları asla incitmiyorum ve yaptığım bir iyiliği beklenti içine girmeden yapıyorum. Eğer ki beklenti içine girersem bunun bana yakışan bir davranış olmadığını düşünüyorum ve hemen bu düşüncemden vazgeçip eski ben oluyorum. Bencil olmuyorum, paylaşmayı biliyorum, merhametli oluyorum ve her şeyden önce insanların güvenini kazanmak için elimden geleni yapıyorum. Aklıma gelenler bunlardır. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme