Çocuk Olmak Zor Mudur?

 

Çocuk Olmak Zor Mudur?

 

Çocuk olmak, çocukluğunu yaşatabilmeye önem veren aile içinde olmak çok önemlidir. Çocuk olmanın kolaylığını ya da zorluğunu belirleyen şey  nasıl bir ailede dünyaya geldiğinle alakalıdır. Çocuğu dünyaya getiren ebeveynlerin eğitim durumu, ruhsal durumu, aile içindeki huzurun olup olmadığı o çocuğun yaşantısının zor olup olmadığı üzerinde doğrudan etkilidir.

 

Elbette mutlu bir ailede dünyaya geldiysen, sevgiyi iliklerine kadar hissedebiliyorsan, maddi olarak hiç kimseye muhtaç olmuyorsan, çocuk olarak dışarılarda evimin geçimini sağlamak zorunda kalmıyorsan çocuk olmak hiç de kolay değildir aksine çok güzeldir. Çünkü geçim derdin yok, sorumlulukların yok. Sadece ye, iç, eğlen, gez, dolaş. Mutsuz bir ailede dünyaya gelen çocuğun yaşantısı ise zor olacaktır. O çocuk için çocuk olmak hiç de zevk verici bir duygu olmayacaktır. Aile içinde şiddet varsa, ailedeki ebeveynler sorumluluklarını yerine getirmiyorsa, çocuğa altından kalkamayacağı sorumluluklar veriliyorsa çocuk olmak çok sıkıcı ve can yakan bir durumdur.

 

 Yani çocuk olmanın zor ya da kolaylığını belirleyen ana etken ailenin durumu, ailenin mutluluğu ya da ailenin mutsuzluğudur. Keşke her çocuk mutlu olabilse ve mutlu ailelerde yaşam sürülse. Böylece sağlıklı çocuklar olur, gülen gözler olur, hiçbir çocuk acı çekmez.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme