Doğaya Saygı Konulu Konuşma

 

Doğaya Saygı Konulu Konuşma


Doğa tüm canlıları içine alabilecek kadar büyük ve tüm canlıların barınmasını sağlayacak kadar geniştir. Doğa canlılara verilmiş büyük bir armağandır.

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlar

Yaşadığımız doğaya karşı saygı göstermenin ilk yolu onu gerçek anlamda sevdiğimizi uygulamada gösterebilmemizdir. Yani doğayı kirletmemek, doğaya çöp atanlara göz yummamaktır doğayı sevmek ve saymak. Doğaya saygılı insanlar bilinçli insanlardır. Doğanın bize verdiği nimetleri israf etmeyenlerdir. Suyu, havayı, toprağı kirletmeyendir. Doğaya saygı gösteren insanlar doğanın her türlü güzelliğini korumaya çalışırlar. Ormanları yakıp yıkmazlar, boş yere kağıt israfı yapmazlar, hayvanların  neslinin devamını sağlar ve hiçbir hayvana zarar vermezler, bitkiler i korur ve doğayı kendi halinde bırakırlar. 


Yani doğanın doğal halini yok etmezler sadece doğamızı nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye ağaçlandırma faaliyetlerine katılırlar, soyu tükenmekte olan hayvanları koruma altına alırlar, avlanmadan uzak dururlar, denizleri, gölleri, nehirleri kirletmezler ve çevreye çöp bırakmazlar. Doğaya saygılı olan insan vicdanlı insan, vefalı insandır. Yani doğaya karşı da sorumluluklarımız vardır. Çünkü doğanın bizde çok hakkı vardır. Onun için doğamız korumalı, onu yakıp yıkmamalıyız. Doğanın doğal hali ile oynarsak onun bize vereceği olumsuzluklar çok daha fazla olacaktır. Doğa sevgisi ile ilgili şu sözü unutmamalıyız:


“Doğa bekçi ile değil sevgi ile korunmalıdır.” Gerçekten de doğayı herhangi bir kurala gerek kalmadan sevmeli ve korumalıyız. Çünkü burası hepimizin ortak yaşam alanı ve kıymetlisidir. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyor, konuşmamı burada sonlandırıyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme