İnsan Hayatı Boyunca Mutluluk Duygusunu Neden Kaybetmemeli Konulu Konuşma

 

İnsan Hayatı Boyunca Mutluluk Duygusunu  Neden Kaybetmemeli Konulu Konuşma


İnsan yaşamı boyunca mutluluk duygusunu kaybetmemelidir . Çünkü mutluluk duygusunu kaybeden insan umudunu da kaybeden insandır.

Sevgili öğretmen,

İnsanı yaşama bağlayan duygular vardır. Bunlardan biri de mutluluk duygusudur. Her zaman mutlu olmayabiliriz ama genel olarak mutlu olmayı isteriz. Çünkü mutlu olunca yaşamdan zevk alırız, mutlu olunca işlerimizi daha iyi yaparız. İnsan sağlıklı olunca mutlu olur, işi ile meşgul olunca mutlu olur, ailesi ile birlikte olunca mutlu olur. 


Mutluluk duygusunu kaybeden insanın hayattan bir beklentisi kalmamıştır. O kişi depresyona girmiş ve hayat ile ilgili endişeleri, heyecanları kalmadığı için kendini boş vermiş ve hayattan tat almamaya başlamıştır. Mutluluk duygusunu kaybetmemek için dört elle yaşama sarılmalıyız. Bizi mutlu eden işler yapmalıyız ve mutluluk duygusunu bu şekilde kaybetmemeliyiz. Mutluluk duygusu gittiği zaman da hayat da bitmiş demektir. İnsan kendini bu duruma sokmamalıdır ve inatla mutlu olmaya çalışmalıdır. Hayatımızda yenilgilerimiz olabilir, başarısızlıklarımız olabilir, acı kayıplarımız olabilir. Her şeye rağmen yine de mutlu olmanın çaresini aramalıyız ve kendimizi toplumdan soyutlamamalıyız.


 İnsan içine karışmalıyız ve insanlarla iletişim halinde kalmaya devam etmeliyiz. Mutluluk duygusunu kaybetmemek için her zaman bir amacımız olmalı ve o amacın peşinden gitmeye, çalışmaya, yorulmaya devam etmeliyiz. İşte tüm bunlar için mutlu olmaya devam etmeliyiz. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme