Öfkeyle Davranmak İnsanlara Ne Tür Zararlar Verir Konulu Kompozisyon

 

Öfkeyle Davranmak İnsanlara Ne Tür Zararlar Verir Konulu Kompozisyon


İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli fark akıldır. Aklını kullanmada önemli olan ise iradedir. Yani iradesine hakim olan ve iradesine hakim olamayan insanlar. İradesine hakim olan insan aynı zamanda öfkesine de hakim olur ve öfkeli anında sakin kalmayı başardığında kendine ve çevresindekilere zarar vermez. İnsan öfkeyle hareket ettiği zaman bunun zararını ilk olarak kendisi görür. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, öfkelenen insanın düşünen beyni ile değil, hisseden beyni ile hareket eder demiştir.


 Öfke;  insanı,  kine, kıskançlığa, nefrete ve düşmanlığa sürükler. Sorunlarımız olduğu zaman bunu konuşarak anlaşma yoluna gitmeliyiz. Öfkeli davranmak ilk olarak kişinin bedenine ve ruhuna zarar veriri. Kişide hem bedensel hastalıklar hem de ruhsal hastalıklar ortaya çıkar.  Örneğin; çok sinirlendiği zaman tansiyonu çıkan insanlar vardır, öfkeli insan gergin olduğu için boyun kaslarında ağrı olur ve daha birçok rahatsızlıklara neden olur.


 İnsan öfkeli anında en sona söyleyeceklerini en başta dediği için insanları kırabilir ve geri dönüşü olmayan hatalar yapılabilir. Bu da öfkeli insana olan güveni azaltır ve insanlar onunla bir daha aynı ortamda bulunmak istemezler. Öfkeyle hareket edildiği zaman başa büyük belalar açılabilir ve pişmanlığın da bir faydası olmaz. Onun için öfke anında dikkatli olmak gerekir ve öfkeliyken büyük kararlar almamak gerekir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme