Çabuk Kurulan Dostluklar Güven Verir Mi Konulu Konuşma

 

Çabuk Kurulan Dostluklar Güven Verir Mi Konulu Konuşma


Dostluğun kurulması belirli bir zaman alır. Bir anda kurulan arkadaşlıklar, dostluklar güven vermez.

Sevgili öğretmenim, değerli sınıf arkadaşlarım,

Samimi arkadaşlıklar ve dostluklar belirli bir süreç gerektirir. Sizin zor günlerinizde yanınızda olup olmayacağını bilmeden, sizin başarılı anlarınızda sizin kadar sevinip sevinmeyeceğini anlamadan hemen arkadaşlık kurulmaz. Bunun için her arkadaş olarak gördüğünüze hemen güvenip dost olmamalısınız. Daha ilk tanışmada tüm aile bilgilerinizi, kendinizle ilgili özel yaşamınızı, düşüncelerinizi, bir olaya bakış açınızı, inançlarınızı bir anda herkese açıklamak doğru olmaz.

 

Çünkü o dost dediğin kişi karaktersiz ve yalancı bir insan çıkabilir. Size kendini iyi gibi gösterip sizinle ilgili her bilgiyi öğrendikten sonra size en büyük düşman olabilir. İşte bundan dolayı çabuk kurulan dostluklara kesinlikle güven olmaz. Ayrıca çabuk kurulan dostluklar, arkadaşlıklar da kısa zamanda bozulmaya başlar. Dostlukların kurulması yıllar alır.  Deneyim gerekir dostlukların kurulması için. Dostlukların kurulması için güven gerekir, sabır gerekir, birlikte vakit geçirmek gerekir, yeri geldiği zaman tartışmak ve tartışma anında  dost sandığınız kişininse nasıl davrandığını görüp izlemek gerekir. Sadık olup olmayacağını beklemek gerekir.


Sevgili öğretmenim,

İşte bundan dolayı arkadaş ya da dost seçimi yaparken çok dikkatli olmalıyız ve hemen ani kararlar alıp dostluklar kurmamalıyız, ani kararlar ile uzun yıllar dost olduğumuz kişileri silmemeliyiz. Kısacası çabuk kurulan dostluklar çabuk yıkılır ve güven vermez. Güven vermesi için yaşantıların olması şarttır. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

2 yorum:

Deneme