Ailede Kadın
Çalışmalı Mı Çalışmamalı Mı Konulu Kompozisyon Yazınız.
Kadın aileyi çekip çeviren, aileye yuva sıcaklığı veren anne, öğretmen, hemşire, arkadaş, dost kısaca her şeydir. Yani aynı anda farklı rollere bürünür kadınlarımız. Kadın aile içinde üzerine düşen sorumluluklarını yerine getiriyorsa, eşine, çocuklarına vakit ayırıp kalan zamanında da elbette çalışmalıdır. Çünkü sadece ev temizliği yapmak, yemek yapmak, çocuklarla ilgilenmek kadını mutlu etmez. Kadını mutlu eden en önemli şeylerden biri de kendi kazancını sağlaması, aileye maddi ve manevi olarak destek sağlayabilmesidir. Bunun için kadınlarımız her alanda iş hayatına atılmalı ve o parlak zekalarını, bilgi ve görgülerini topluma yansıtabilmelidir.
Bir kadın ekonomik özgürlüğünü kazanmalıdır. Çünkü kimi şahsiyet sahibi olmayan erkekler canı sıkıldığı zaman kadına istediği her türlü şiddeti ve baskıyı uygulayıp sonra da ondan boşanarak ona beş kuruş vermeden kadını ortada bırakabilme hadsizliğini gösterebilmektedirler ne yazık ki. Sadece bundan dolayı değil kadınının ülkesine, ülkesinin fertlerine faydalı olması gerekir. Bugün binlerce kadın öğretmenlerimiz, kadın polislerimiz, hakimlerimiz, savcılarımız, doktorlarımız, girişimcilerimiz büyük başarılara imza atmışlardır. Bunun için kadın kesinlikle çalışmalıdır. Bunun en güzel örneğini dinimizden de verebiliriz. Sevgili Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in eşi olan Hz Hatice annemiz de çalışan bir kadındı. Ticari zekası, ahlakı ile Peygamber Efendimize layık olmuştu. Burada önemli olan kadına çalışmak, üretmek adına kaliteli imkan ve ortamlar sunmaktır. Kadını evde yok saymak yahut eve hapsetmek çözüm değil, aksine sosyolojik ve psikolojik ciddi bir sorundur. Mustafa Kemal Atatürk de kadınlarımızın çalışması ile ilgili şu sözü söylemiştir: “Bizim dinimiz hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir. Allah’ın emrettiği şeyi kadın ve erkek beraber olarak ilim ve kültür edinmeleridir.
Kadın ve erkek, bu ilim ve kültürü aramak ve nerede olursa oraya gitmek ve onunla dolu olma zorundadır. İslam ve Türk tarihi tetkik edilirse görülür ki bugün kendimizi bir türlü kayıtları bağlı zannettiğimiz şeyler yoktur. Türk sosyal hayatında kadınlar ilim, kültür ve diğer hususlarda erkeklerden katiyen geri kalmamışlardır. Belki daha ileriye gitmişlerdir. Kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir. Kadınlar toplum yaşamında erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.”
İşte tüm bunlar için kadın
çalışmalı, okumalı, kendine yatırım yapmalı ve kendini değerli
kılmalıdır. Devlet ev hanımlarına da kendi yapabilecekleri şekilde işler vermeli
ve maaş bağlamalıdır. Böylece kimse kimseye üstünlük sağlayamaz.
0 Comments:
Yorum Gönder
Deneme