İnsanların Kişisel Gelişimleri İçin Yapabilecekleri Nelerdir?

 

İnsanların Kişisel Gelişimleri İçin Yapabilecekleri Nelerdir?

 

İnsan kendini geliştirmek için kendisine yatırım yapmalıdır. Bu yatırım da eğitim sayesinde olur. Onun için ilk olarak insanın nitelikli bir eğitimden geçmesi gerekir ve bir kariyer sahibi olması gerekir. Kendini meşgul edecek, zevk alacağı bir işi ile ilgilenmesi ve o işi hayat boyu severek yapması gerekir. Başarılı insanların çoğuna baktığımız zaman bu kişilerin işlerini zevkle yaptığını ve yaşı kaç olursa olsun kendini geliştirmeye devam ettiğini görebiliriz. Birey başarıyı yakalamak için kendine bir plan ve program hazırlamalı, disiplini elden bırakmamalıdır. Amaçlarına ve hayallerine ulaşmak için var gücü çalışmaya, üretken olmaya devam etmelidir. En az bir spor dalı ilgilenmeli, bir müzik aleti çalabilmelidir.

 

Çok sayıda kitap okumalı ve genel kültür seviyesini artırmalıdır. Farklı ülkeler, farklı şehirler gezerek de farklı maceralara atılabilmeli ve her gittiği yerden bir şey öğrenmeye çalışmalıdır. Başarıya ulaşmada aceleci davranmamalı sabretmesini bilmelidir. İnsan kendine geliştirmek için, kendini mutlu etmek için ve vicdanının rahat etmesi için başka insanlara da yardım etmelidir ve empati kurma becerisine sahi olmalıdır. Empati kuran insanlar hem kendilerini geliştirirler hem de toplum tarafından sevilen biri olurlar. Kişi kendine yeni hobiler etmelidir. İnsanlarla iletişimini devam ettirmeli, kimseyi kendinden aşağıda ya da yukarıda görmemelidir. Gündemde ve dünyada olan gelişmeleri takip etmeli ve her şeyden haberdar olmaya çalışmalıdır. İntikam duygusu ile değil affetme duygusu ile hareket etmelidir.

 

Kimseye karşı kin duymamalıdır. Hatalarından der çıkarmayı öğrenmelidir. En ufak bir başarısızlıkta yılmamalı umudunu kaybetmeden azim ve kararlılıkla çalışmaya devam etmelidir. Yeni diller öğrenmelidir. Çünkü farklı diller öğrenmek ona yeni dünyalar açacaktır ve kişisel gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Araştırma yapma alışkanlığına sahip olmalıdır. Fikir sahibi olmadığı konularda bilgi sahibi gibi davranmamalı bunun yerine bilmediği şeyleri araştırmalı ve merak duygusunu asla kaybetmemelidir. Beden ve zihin sağlığını korumalıdır.  Düzenli ve planlı yaşamalıdır. Sinema ve tiyatroya gitmelidir. İyi bir konuşmacı iyi bir dinleyici olmalıdır. Kişisel gelişim kurslarını takip etmelidir. Doğru, dürüst, güvenilir ve güzel ahlaklı insan olmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme