Hayatı Planlı Yaşamak Mı Daha Doğru Yoksa Anlık Kararlarla Yaşamak Mı Daha Doğru Konulu Konuşma

 

Hayatı Planlı  Yaşamak Mı  Daha Doğru Yoksa  Anlık Kararlarla Yaşamak Mı Daha Doğru Konulu Konuşma


Bize verilmiş olan belli bir ömür süresi vardır. Kimin, nerede, ne şekilde, nasıl hayatını kaybedeceğini bilemeyiz ama  bize verilen ömrü nasıl geçireceğimize kendimiz karar verebiliriz. Bunun için için de aklımızı iyi kullanmamız, gerekir.

Sevgili Öğretmenim,


Hayatı planlı yaşamak hayatı ani kararlar vererek yaşamaktan daha doğru olur. Çünkü kendimize planlı ve programlı bir yaşam hazırlarsak daha mutlu oluruz ve işlerimiz de daha yolunda gider. Oysa ani kararlar verdiğimiz zaman , ani çöküşler de yaşayabiliriz. Ayrıca ani kararlar verilerek hayat belli bir düzenden gitmez ve devamlı aksaklıklar ortaya çıkar ama düzenli bir hayat süren kişilerin yaşamına baktığımızda onların stres seviyelerinin daha az olduğunu, daha rahat bir yaşam geçirdiklerini görebiliriz. Çünkü bu insanlar hayatını önceden düzene sokmuş, günü birlik kararlar almamışlardır.


 Hayatını planlı yaşayan kimselerde kararsızlık ve karamsarlık daha az olur. Dinlenmeye ve eğlenmeye vakit kalır. Kendimizi sürekli bir baskı altında hissetmeyiz ve daha esnek oluruz. Kendimizi gereksiz yere , boş heyecanlarla yıpratmamış oluruz. Hayatını planlı yaşayan insanlar zamanın kıymetini bilen insanlardır. Zaman onlar için çok önemlidir.  “Satrançta olduğu gibi hayatta da önceden düşünmek  iyidir” der  Blaise Pascal.


Sevgili Öğretmenim,

Her şeyin bir vakti vardır ve her şey vaktinde yapıldığı zaman kişi hem mutlu olur, hem kişinin kendine olan özgüveni artar. Hayatını ani kararla yaşayan insanlar ise devamlı bir düzensizlik içindedir, karmaşıklık içindedir. Kişi hayatını planlı yaşadığı zaman kendini daha özgür hisseder. Çünkü üzerine düşen her sorumluluğu yaptıktan sonra geriye kalan boş zamanını ise istediği ve zevk aldığı bir şey için kullanabilir. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme