Okuduğunuz Bir Kitaptaki Favori Karakterinizi Tanıtın ve Neden Onu Sevdiğinizi Açıklayınız.

 

Okuduğunuz Bir Kitaptaki Favori Karakterinizi Tanıtın ve Neden Onu Sevdiğinizi Açıklayınız.

 

Son zamanlarda okuduğum ve çok beğendiğim kitabın adı  Zülfü Livaneli’nin ele aldığı Balıkçı ve Oğlu adlı kitaptır. Kitabı okuduğumda çok duygulanmıştım ve aynı zamanda çok da mutlu olmuştum. Kitapta en sevdiğim karakter ise balıkçı olan Mustafa’dır. Mustafa’nın iyi yürekli ve vicdanlı olması, denizde bulduğu bebeği kendi kısmeti olarak görmesi ve o bebekten hiçbir zaman umudunu kaybetmemesi beni çok etkilemiştir. Diğer balıkçılara göre doğaya olan duyarlılığı da ayrı etkilemişti.

Sevgili Öğretmenim,


Denizle iç içe bir hayat süren  balıkçı Mustafa’nın tek evladı olan  Deniz adı gibi denizde boğularak yaşamını kaybetmiştir.  Bu olaydan sonra Mustafa eskisi kadar neşeli değildir ve içine kapanık biri olmuştur.. Mustafa her gün sabah erken saatlerde denize açılır, kendini Ege’nin eşsiz denizine, doğasına bırakır. Denizde teknesi ile giderken bir bebeğin su yüzeyinde olduğunu görür. Denizde birçok göçmen cesetleri de vardır.  Cesetleri tekneye alır ve jandarmaya haber verir ama çocuğu söylemez. Çocuğun yaşayıp yaşamadığından emin olmak için teknede yiyecek bir şey arar ve çikolata bulur. Bu çikolatayı çocuğun ağzına sürer, çocuk bunu süt gibi emmeye başlayınca Mustafa çok mutlu olur. Onu kurtardığı için sevinir. Çocuğa kanı kaynar ve onu ölen oğlunun yerine koymaya başlar. Allah bir denizimi aldı yeni bir deniz verdi diye kendi kendine sevinir ve bulduğu çocuğun kendi kısmeti olduğunu söyleyerek hiç umudunu kaybetmez. Çocuğu devlete teslim etmek istemez ama olay eninde sonunda duyulur ve çocuk Mustafa’dan alınır.

 

 Eşi de Mustafa da bu duruma çok üzülür ama elden bir şey gelmez. Mustafa tüm bunlara rağmen umudunu yine kaybetmez ve iyi ki de kaybetmez. Çünkü olayların gidişatı değişecektir. Bir sabah ansızın Mustafaların kapısı vurulur. Gelen bu kişilerin gelme sebebi bir zamanlar sahiplendikleri Samir bebekle ilgilidir. Samir bebeğin annesi çocuğuna bulunduğu göçmen şartlarından dolayı iyi bakamayacağını bundan dolayı çocuğunu Mesudelere vermek istediğini söyler. Mesude gelenlerden bu durumu öğrenince çok mutlu olur. Hemen eşi Mustafa’nın yanına gider durumu anlatır. Mustafa da çok mutlu olur. Beraber çocuğu almaya giderler. Bu olaydan sonra mutlu mesut bir şekilde hayatlarını sürdürürler. Burada Mustafa’nın çocuğu sahiplenişi, umudunu kaybetmemesi, umutlarına dört elle sarılması ve içindeki inancı kaybetmemesi beni çok etkilemiştir. Onun için Balıkçı ve Oğlu kitabı bende farklı bir izlenim bırakmış, Mustafa karakteri  beni kendine bağlamıştır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme