Yabancı Dil Öğrenmek Neden Önemlidir Konulu Konuşma

 

Yabancı Dil Öğrenmek Neden Önemlidir Konulu Konuşma


İnsan bu dünyaya bir kere gelmiştir. Onun için de kendini geliştirmeye ve olumlu yönde değiştirmeye ihtiyacı vardır. İnsanın kişisel gelişimine yapacağı en büyük yatırımlardan biri de ana dili dışında ikinci ya da üçüncü bir dil öğrenmesidir. Yani ne kadar fazla dile sahip olursanız o kadar fazla kelime dağarcığınız gelişir ve zengin bir kültür birikimine sahip olursunuz.

Sevgili öğretmenim,


İkinci bir dil öğrenmek kişinin kendini ve dünyayı daha iyi algılamasını sağlar. Sadece kendi kültürünü değil, başka kültürleri, başka kültürlerin konuşma aksanlarını da öğrenmiş olursun. Yeni insanlar tanır, yeni dünyalar keşfedersin. Farklı diller öğrenmek kişinin kendine olan özgüvenini artırır. Mesela iki dil biliyorsan üçüncüyü, dördüncü bilmen de kolaylaşır. Çünkü olumlu yönde bir aktarım gerçekleşir. Kişi farklı diller öğrenerek farklı bakış açıları geliştirir,  kişinin kariyerine önemli katkı sağlar ve kişinin iş bulması daha kolay olur. Bunun için ikinci bir dil bilinmesi her açıdan fayda sağlar diyebiliriz.

 

Sevgili Öğretmenim,

Genel kültürümüzü artırmak için, dünyadaki gelişmelere ve ilerlemelere yabancı kalmamak için ikinci bir dil bilmek zorunludur artık. Örneğin aldığımız teknolojik aletlerin içeriğinde yazan yabancı dillerin anlamını bilmediğimiz zaman zorluk çekiyoruz ve üzülüyoruz. Ya da yabancı bir ülkede kendimizi daha iyi geliştirmek isteyebiliriz. Eğer gideceğimiz ülkenin dilini bilmiyorsak kendimizi geliştiremeyiz ve her şeye yabancı kalırız. Bu da çok can sıkıcı olur. İşte bundan dolayı farklı  diller öğrenmek bizim işimizi daha kolay hale getirecektir. 


İkinci bir dili öğrenmek düşünce yapımızı genişletir ve böylece farklı kültürlerin insanlarına karşı olan ön yargılarımız ortadan kalkar. Daha hoşgörülü, daha iyimser insanlar oluruz. Farklı dilden eserler okuyarak daha bilgili ve daha kültürlü insanlar oluruz. İşte tüm bunlar için ikinci bir dil öğrenmeli bunun için de çok çalışmalıyız ve gayret göstermeliyiz. Konuşmama burada son veriyorum. Dinlediğiniz için teşekkür ederim öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme