Nikola Tesla Sözleri

 

Nikola Tesla Sözleri


Günümüzde kullandığımız birçok teknolojik ürünün mucidi olan kişi Nikola Tesla’dır. Küçük yaşlarda fiziğe ve matematiğe ilgisi olan Nikola Tesla çeşitli deneyler yaparak büyük buluşlara imza atmıştır. Bunda annesinin de payının çok olduğu söylenir.

Nikola Tesla’ya ait sözler şunlardır:


"Medeniyetin yayılışı bir ateşe benzetilebilir; önce zayıf bir kıvılcım, sonra titreyen bir alev, daha sonra hızı ve gücü sürekli artan muazzam bir ateş."

"Fikrimi çalmalarını değil kendi fikirlerinin olmamasını umursuyorum."

"Benim beynim sadece bir alıcıdır. Evrende, bilgiyi, gücü ve ihamı ondan aldığımız bir öz var. Bu özün sırlarına nüfuz etmedim, ama var olduğunu biliyorum."

"İnsanlar birbirlerini öldürmek gibi  vahşi eylemleri sürdürdükleri müddetçe gelişimin önü kapalıdır."


"Nefretiniz elektriğe dönüştürülebilseydi bütün dünyayı aydınlatırdı."

"Birey fanidir, ırklar ve milletler gelir ve yok olurlar, ama insan kalır. Burada birey ve bütün arasındaki derin fark yatmaktadır."

"Bilim insanı doğrudan bir sonuç hedeflemez. Gelişmiş fikirlerinin hemen alınmasını beklemez. Onun çalışması gelecek nesiller için bir temeldir. Yaşar, çalışır ve umut eder."


“Erdemlerimiz ve kusurlarımız tıpkı kuvvet ve madde gibi ayrılmaz ikilidir. Ayrıldıklarında insan bir hiçtir.”

“Pek çok kişi dış dünyanın seyrine o denli kapılmıştır ki, kendi içinde olup bitenlerden tamamen habersizdir.”

“Benim beynim sadece bir alıcıdır. Evrende, bilgiyi, gücü ve ihamı ondan aldığımız bir öz var. Bu özün sırlarına nüfuz etmedim, ama var olduğunu biliyorum.”

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme