Yiğit, Kerpiç, Kağnı, Yonca, Diyar, Aş Kelimelerinden Kısa Bir Hikaye Yazınız.

 

Yiğit, Kerpiç,  Kağnı, Yonca, Diyar, Aş Kelimelerinden Kısa Bir Hikaye Yazınız.

 

Osman sabahın erken saatlerinde kalkmıştı. Bugün kağnılar ile tarla sürülecek ve tarla ekime hazır hale getirilecekti. Kolay değildi bu işler. Onun için de çok çalışması gerekirdi Osman’ın. Hem annesi, hem babası depremde hayatını kaybetmiş, onlardan kalan küçük bir tarla ise Osman ve kardeşlerine kalmıştı. Osman’ın kardeşlerine bakabilmesi için ise bu tarlayı ekip biçmesi gerekiyordu. Osman tarlanın yakınına da kerpiçten küçük bir ev yapmış, yorulduğu zaman o evin içine girer ve dinlenirdi.

 

Şanlıurfa’da yaşıyordu Osman. Henüz yirmili yaşlarının başında yiğit bir delikanlıydı. Kardeşlerini bırakıp başka yerlere gitmemiş, gencecik yaşında onlar için kendini feda ediyor ve durmadan çalışıyordu. Başka diyarlara gitmek olmazdı şimdi. Çünkü kardeşleri ona, ana ve babasının emanetiydi. Evine ekmek, aş getirmek zorundaydı. Kardeşleri de büyüdükçe ona yardımcı olmaya başladılar ve hep birlikte tarladan çok güzel ürünler elde ettiler. Bir yıl yonca ekiyorlar, bir yıl pamuk, bir yıl ise  mercimek ekiyorlardı. Böylece kimseye muhtaç olmuyorlardı.

 

Daha sonra kardeşler okumaya da karar verdiler ve okuldan kalan günlerde tarlada çalışmaya devam ettiler. Hem okudular hem çalıştılar ve hepsi de iyi bir öğretmen oldu. Üç kardeşin üçünün de tayini Şanlıurfa’ya çıktı. Böylece hem memleketinin öğretmeni, hem de çiftçisi oldular ve maddi olarak da rahat ettiler. Çevresinde yardıma muhtaç olan yoksullara yardım ettiler ve yılın örnek öğretmenleri, örnek çiftçileri oldular.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme