Ada, Deniz, Define, Gemi, Fırtına, Mücadele Kelimeleri İle İlgili Hikaye

 

Ada, Deniz, Define, Gemi, Fırtına, Mücadele Kelimeleri İle İlgili Hikaye


Bir grup genç akşamdan konuşmuşlar, anlaşmışlar ve yarın sabah erkenden denize açılacakları konusunda hemfikir olmuşlardı. Bu gençler çok  arkadaşlardı, Yunus, Melih, Batu ve Ahmet küçüklüğünden birbirlerini tanır, sever ve korurlardı. Dördü de büyüdüğü zaman balıkçı olmuşlardı. Karadeniz’de yaşayan gençler çok mutluydular. Çünkü onlar deniz ile iç içe olmayı seviyorlardı. Yarın sabah olunca gemiye binip define bulmaya gideceklerdi. Define bulma hayallerinden asla vazgeçmiyorlardı.


Akşam erkenden yatan gençler sabah denizde buluştular. Gemiye atlayıp define bulmak için yola çıktılar. Yıllardır define bulma hayali ile yaşayan gençler gemiye bindiler. Gemi ilk başlarda hiç sıkıntı yaşamadan ilerliyordu ama ansızın çıkan rüzgar genç adamları çok korkuttu. Hemen geminin yönünü eski haline getirmeye çalıştılar ve rüzgar dinmek bilmiyordu ve deniz bir coşup bir iniyordu. Bir anda esen rüzgar kıyıya çarptı ve gemi yerle bir oldu. Yunus, Melih, Batu ve Ahmet gemiden canlarını zor kurtardılar. O kadar mücadele etmelerine rağmen gemiyi ne yazık ki paramparça olmuştu. Kıyaya çarpan gemiden ne kurtarabildilerse hemen alıp denizden çabucak uzaklaştılar. Hiç bilmedikleri bir adaya düşmüşlerdi. Define hayali yalan olmuş, gençler umutsuzluk için adada nasıl yaşayacaklarını düşünmeye başlamışlardı. 


Orman meyveleri ile karınlarını doyuruyorlar, bazen geyik avlıyorlar ve günler böylece geçiyordu.  Ağaç dallarından kendilerine korunaklı ev yapmışlardı ama yine de içleri rahat etmiyordu çok korkuyorlardı. Akşam olmuştu, Çeşitli hayvan sesleri geliyor ve gençler korkuyordu. Gençler eve gelmediği için aileleri bu durumu hemen polise bildirdiler. Bütün polis ekipleri kaybolan gençlerin bulunması için haberdar edildi. 


Daha sonra gençlerin olduğu adada yanan ateşi gören pilot ve ekibi oraya helikopterle iniverdi ve gençler adada kalmaktan kurtuldular ve balıkçı olarak kalmaya devam ettiler. Boş hayallerin peşinden gitmediler. Hayatını kurtaran ekiplere teşekkür eden gençler artık daha mutluydular. Çünkü yaşadıkları korkunç bir kazaydı. Adada  vahşi hayvanlara yem olabilirlerdi ve daha birçok kötü olay yaşayabilirlerdi. Kurtuldukları için mutluydular. Bir daha boş amaçlar peşinde koşmadılar. Çünkü hiçbir şey insanın canından daha kıymetli değildi.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme