Emek İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız

 

Emek İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız


Emek; bir işin yapılması için harcanan beden ve kafa gücü, çalışmadır. İnsan ancak elinin emeğini yediği zaman, helalinden para kazanıp evine götürdüğü zaman onurlu kimse olur. Emek etmeden kazanılan para değerli değildir ve onun bir bereketi de olmaz. İnsana yakışan en önemli erdemlerden biri de alın teri ile, emeği ile kazandığı paradır. Emek etmeden kazanılan şey asla sizin değildir ve hiçbir zaman da sizin olmayacaktır. Zor durumda kalmamak için, kendi ayaklarımızın üstünde durabilmek için çalışmamız gerekir. Çalışırken de önümüze zorlu yollar çıkacaktır. Bu durumda sabırla çalışmaya, emek etmeye devam edersek sonuç bizim için hayırlı ve güzel olacaktır.

 

“Kul, dünyadan göç etmeden kendisi için takdir edilen rızkı alacaktır. der Hz Muhammed. İnsanın eli tutuyor, gözü görüyorsa emek ederek çalışarak kimseye muhtaç kalmaz. Bir işçi babanın sabahın soğuğunda kalkıp fabrikaya gidip akşamlara kadar çalışması ve çocuklarına emeğinin parasını yedirmesi, bir öğretmenin öğrencileri için gösterdiği fedakarlık ve o öğrencilerin ileride iyi yerlere gelmesi ve iyi insan olması, bir doktorun bir hastanın hayatını kurtarması ve mesleği sayesinde kazandığı para ile yoksul öğrencilere burs vermesi, bir terzinin göz nuru ile emek ederek diktiği kıyafetler işte bunların hepsi değerlidir , bunların hepsi alın teri, gözyaşı ve emektir. Çalışan insanın daha da değerli olmasını sağlayan örneklerdir.

 

 Oysa emek olmadan yemek olmaz. Emek etmediğimiz şey bizi tatmin etmez. Çünkü ancak gerçekten alın teri ile kazanılan şey değerli olur ve onun da hepsini bir anda harcamaya bile kıyamayız. Çünkü o parayı ne zorluklarda kazanmışızdır ve ne çileler çekmişizdir. Bunun için her zaman emek ederek çalışmalıyız, emeğimizi yapacağımız işlerden esirgememeli ve kimseye el açmamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme