Hz Muhammed’in Merhamet İle İlgili Sözleri

 

Hz Muhammed’in Merhamet İle İlgili Sözleri


Alemlere rahmet olarak gönderilmiş, güvenilir ve güzel ahlaklı olan kişidir Sevgili Peygamber Efendimiz Hz Muhammed.

Hz Muhammed’in merhamet ile ilgili sözleri şunlardır:

“Ben lanet edici olarak gönderilmedim, büyük-küçük her kusur için size rahmet olarak gönderildim” buyuran efendimiz (asm), canavar ruhlu bir kavimden medeni bir toplum çıkarmıştır ayrıca “Hoşgörülü haniflik ile gönderildim, kim benim sünnetime muhalefet ederse benden değildir” 

“Haksız yere bir serçeyi öldürene, Allah kıyamet gününde hesap soracaktır”


“Küçüğümüze merhamet etmeyen, büyüklerimizi tanımayan bizden değildir”,

“Merhamet etmeyene merhamet edilmez.”

“Her canlıya iyilik yapana sevap vardır.”

“Merhamet, ancak katı kalpli kimselerden çekilip alınır.”

“Sizden biriniz yatağına girdiğinde, şöyle dua etsin: ‘Rabbim! senin adınla yan tarafıma uzandım, senin adınla da kalkarım. Eğer ruhumu alırsan, bana merhamet et. Eğer ruhumu geri verir (uyandırır)sen, salih kullarını koruduğun gibi beni de koru!”

 “Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet etmede ve birbirlerine şefkat göstermede tek bir vücut gibidir. O vücudun bir or- ganı acı çektiğinde, bedenin diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşırlar.”

“Sattığı zaman kolaylık gösteren, satın aldığı zaman kolaylık gösteren ve hakkını isterken kolaylık gösteren kula Allah merhamet eylesin.”


“Bir kimse yumuşak davranmaktan mahrumsa, hayırdan da mahrumdur.”

“Merhamet edin ki, size de merhamet edilsin. Bağışlayın ki, Allah da sizi bağışlasın.”

Efendimiz (s.a.v.) “Her ağacın bir meyvesi vardır. Kalbin meyvesi de çocuktur. Allah çocuğuna merhamet etmeyene merhamet etmez. Beni yaşatan Allah’a yemin ederim ki, cennete ancak merhametliler girer.” buyurdu. Biz “Ey Allah’ın Resulü, hepimiz (çocuklarımıza) merhamet ederiz.” dedik. Bunun üzerine o şöyle buyurdu: “Sizden birinizin merhameti, yanındakilere merhamet etmesi değildir, asıl merhamet tüm insanlara merhamet etmesidir.”

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme