Tuhaflıklar Asansörü Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları

 

Tuhaflıklar Asansörü Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları


1) Şaban okul çıkışı  eve doğru giderken başına ne düşmüştür?

A) Kalem

B) Kağıt parçası

C) Silgi parçası

D) Kitap

 

2) Şaban’ın girdiği oteldeki resepsiyon görevlisi kadın kaç yaşlarındaydı?

A) 50

B) 47

C) 70

D) 32

 

3) Şaban asansör ile nereye inmiştir?

A) Ada

B) Orman

C) Dağ

D) Ova

 

4) Resepsiyon görevlisi olan kadın ne örüyordu?

A) Çorap

B) Battaniye

C) Eldiven

D) Yelek

 

5) Şaban’ı ağzının içine alan hayvanın adı nedir?

A) Balık

B) Timsah

C) Yılan

D) Goril

 

6) Şaban’ı ağzının içine alan hayvan Şaban’ın insan olduğunu nereden anlamıştır?

A) Görüntüsünden

B) Sesinden

C) Mimiklerinden

D) Şişelerdeki mektup kokusundan

 

7)  Kitapta geçen “Eğer birine iyilik yapmak için yola çıkmışsan "……………." kaybolmazsın cümlesindeki boşluğa ne getirilmelidir?

A) Her zaman

B) Bazen

C) Zaten

D) Asla

 

8) Denizlere yüzyıllardır gelen şey neymiş?

A) İnsanların yazdığı mektup

B) İnsanların kullandığı kalem

C) İnsanların içtiği ayran kutuları

D) İnsanların kullanmadığı ayakkabılar

 

9) Şaban’ı ağzında taşıyan hayvanın adı nedir?

A) Nefes

B) Yutak

C) Pırıl

D) Parlak


 

10)  Mabah nerede dünyaya gelmiştir?

A) Tahran

B) İsfahan

C)  Horasan

D) Şiraz

 

11)  Mabah ne yolculuğuna çıkmıştır?

A) Hazine arama yolculuğuna

B) Gerçeği arama yolculuğuna

C) Babasını arama yolculuğuna

D) Sevdiği kızı arama yolculuğuna

 

12) Şaban’ın denizde tanıştığı çocuğun adı nedir?

A) Süleyman

B) Selim

C) Selman

D) Semih

 

13) Şaban’a yeni girdiği ortamda görev olarak be verilmiştir?

A) Kitap yazma

B) Yemek yapma

C) Çocukları oyun oynatma

D) Bahçedeki yabani otları temizleme.

 

14) Aşağıdakilerden hangisi Şaban2ın yeni tanıştığı ortamın özelliklerinden biri değildir?

A) Deniz zehirli ve kirliydi.

B) İnsanlar kas gücü ile çalışıyordu.

C) Bir elmayı başka zar zor bulup yiyorlardı ve şükrediyorlardı.

D) Buldukları ile yetinmeyen açgözlü kimselerdi.

 

15) Denizde ekrana yansıyan görüntü daha çok ne ile ilgiliydi?

A) Dünya savaşı ve kirlenme ile

B) Çocukların mutluluğu ile

C) Doğaya sağlanan katkılar

D) Herkesin barış içinde yaşaması

 

16) Dünya neden daha kötü bir hale gelmiştir*

A) İnsanların bencilliği yüzünden

B) İnsanların empati kurması yüzünden

C) Birlik ve beraberlik yüzünden

D) Yardımlaşma yüzünden


 

17) Şaban’ın kendi dünyası ile yeni dünyası arasındaki zaman nasıl geçiyormuş?

A) Şaban’ın yeni dünyasındaki zaman eski dünyasındaki zamana göre birkaç daika bile değilmiş.

B) Arada bin yıl varmış.

C) Arada yüz yıl varmış.

D) Arada on beş yıl varmış.

 

18) Şaban’ın ekrana yansıyan görüntüsünde Şaban’ın bir günlük aile yaşamı görüntülenmiş ve o akşam Şaban ve ailesi ile evde yemeğe oturmuşlar ama Şaban yemekleri beğenmiyormuş. Şaban’ın beğenmediği yemekler arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) Mercimek çorbası

B) Pizza

C) Patlıcan oturtması

D) Pilav

 

19) Selman ve Şaban’ın yola çıkmadan önce okudukları dua nedir?

A) Fatiha

B) İhlas

C) Kunut duları

D) Subhaneke

 

20) Yüce Allah evrendeki her şeyi kimin hürmetine yaratmıştır?

A) Hz Eyüp

B) Hz. İbrahim

C) Hz. Muhammed

D) Hz. Davud

 

21) Şaban’ın gözlerine bakarken korktuğu ama seslerinden fazla korkmadığı yaratıkların adı nedir?

A) Con

B) Cun

C) Yun

D) Zun

 

22) Şaban yaratıkların yaşadığı cam yerlerin erimesini ne ile önlemiştir?

A) Tabanca ile

B) Bomba ile

C) Battaniye ile

D) Balta ile

 

23) Mabah’ın Medine’ye girer girmez ilk gördüğü şey nedir?

A) Hurma ağaçları

B) Elma ağaçları

C) İncir ağaçları

D) Deve kervanları


 

24) Mabah neyden sonra sonra kelime şehadet getirdi ve Müslüman oldu?

A) Babasını ikna ettikten sonra

B) Kölesinden kurtulduktan sonra

C) Hz Muhammed’in sırtındaki Peygamberlik mührünü gördükten sonra

D) Rüyasından sonra

 

25) Mabah Müslüman olduktan sonra ismi ne olarak  değişmiştir?

 A) Talha Bin Ubeydullah

B) Selman-ı Farisi

C)  Zübeyr Bin Avvam

D) Said Bin Zeyd

 

26) Şaban bir anda kendini hangi camiide buldu?

A) Çamlıca Camii

B) Çamlıca Camii

C) Eyüp Sultan Camii

D) Ayasofya Camii

 

27) Şaban’ın yaratık olarak gördüğü hastalığın adı nedir?

A) Koronavirüs

B) Sars virüsü

C) Veba

D) Verem

 

28) Aşağıdakilerden hangisi kitaba göre  insanların yapmaması gereken şeylerden biridir?

A) Dünyayı kirletmemek

B) İsraf etmemek

C) Cimri olmak

D) Dedikodu yapmamak

 

29)  Şaban’ın yardımına muhtaç olan kişi kimmiş?

A) Annesi

B) Babası

C) Dedesi

D) Şaban’ın kendisi

 

30) Tuhaflıklar Asansörü adlı kitabın yazarı kimdir?

A) Ayşe Sevim

B) Miyase Sertbarut

C) Tarık Uslu

D) Şermin Yaşar

 

Cevaplar:

1. b  2. c  3.a  4.b  5.a  6.d  7.d  8.a  9.a  10.b  11.b  12.c  13.d   14.d  15.a  16.a  17.a  18.b  19.a  20.c  21.b  22.c   23.a   24.d  25.b  26.d  27.c  28.c  29.d  30.a

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme