Tuhaflıklar Asansörü Kitabında Geçen Özlü Sözler

 

Tuhaflıklar Asansörü Kitabında Geçen Özlü Sözler

 

Şaban  ile okul çıkışı servisi kaçırdığı için yürüyerek eve gitmeye karar veriyor kaçırıyor  yürürken  tepeden başına katlanmış bir kağıt düşer. Bana yardım edin diyen yazı var kağıdın içinde. Kitapta asıl yardım edilmesi gereken kişi Şaban’dır.  Yani insanlar önce kendilerini değiştirmelidir. Yemeklere burun kıvırmamak gerekir, denizleri, gölleri kirletmemek gerekir. Çünkü insanların denizi, havayı, suyu ve toprağı kirlettiğinden bahsediliyor kitapta. Halimize şükretmeliyiz ve çevremizi temiz tutmalıyız. Gıybet etmemeliyiz, birbirimizi sevmeli ve iyi insan olma yolunda ilerlemeliyiz. Ayrıca Selman-ı Farisi’nin (Mabah)  de yaşamından kısaca bahsediliyor ve nasıl Müslüman olduğuna değiniliyor.  Ayşe Sevim’in yazdığı okunması gereken güzel bir kitaptır.

 

Tuhaflıklar Asansörü kitabında geçen özlü sözler şunlardır:

“İnsanlar bu kadar yalnız mı gerçekten?”

“Eğer birine iyilik yapmak için yola çıkmışsan asla kaybolmazsın, bunu herkes bilir. Eğer iyiliği yapmasaydın asıl o zaman kaybolmuş olurdun.”

“İsraf ettik, kirlettik, düşünemedik.”

 

“ Evrendeki her şey sizden birinin hürmetine yaratıldı. O kişi eşsiz Peygamber Hz Muhammed’dir.”

“ Dünyayı kirletmemelisiniz, israf etmemelisiniz, gıybet yapmamalısınız, kelimeleriniz hep temiz olmalı.”

“Birbirinizin arkasından konuşursanız birbirinizi asla sevmezsiniz.”

“İman etmedikçe cennete giremezsiniz.”

“ İnsan olan geçmişine değer verir.”

 

“Bu konuştuğun söz denize atılsa onu kokutur. Siz insanlar bu kokuyu yeryüzünde almıyorsunuz. Biz denizin altında duyuyoruz. Bizi öldürüyor, fakat siz farkında değilsiniz. Siz birbirinizin hakkında konuştukça kalpleriniz ölüyor. Nefret ediyorsunuz. Birbirinizi sevmiyorsunuz. Fitne artıyor, sizin kötü kelimelerinizi, gıybetleriniz denize düşüyor ve fena bir kokuya dönüşüyor.” Hz Muhammed

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme