Devlet Okulları Özel Okullardan Daha Yararlı ve Verimlidir Konulu Münazara

 

Devlet Okulları Özel Okullardan Daha Yararlı ve Verimlidir Konulu Münazara


Devlet okulları özel okullardan daha faydalıdır çünkü devlet okullarında öğrenciler arasında kaynaşma, birlik ve beraberlik daha fazladır. Özel okullara gelen öğrenciler arasında bile aşırı zengin ve normal zengin farkı olabilmektedir. Bu da maddi durumu özel okula ancak yeten ile maddi durumu çok iyi olan öğrenci arasında sorunlara neden olmaktadır. Örneğin; Özel okula gelen memur çocuğu ile iş adamının çocuğu arasında farklar görülebilir. İş adamının çocuğu ara tatili İtalya’da geçireceğim,  son model telefonu alacağım, son modeli bilgisayarı alacağım diye maddi durumu daha iyi durumda olmayan arkadaşına gösteriş yapabilir ve diğer çocuk da bu durumda kendini kötü hissedebilir, düşük hissedebilir ve benim neden durumum arkadaşlarım gibi değil diyerek okula daha az istekle gelebilir. 


Özel okullara giden çocukların notları çok iyi olmasa bile öğretmenleri tarafından şişirilebilir. Çünkü özel okula yüklü miktarda para verilir ve bu paranın karşılığı olarak da veliler çocuklarının notlarının iyi olmasını bekler  ve çok iyi olmayan öğrenciler çalışkanmış gibi gösterilebilir. Türkiye’deki devlet okullarının en önemli avantajlarından biri de ücretsiz olmasıdır. Bu, gelir düzeylerine bakılmaksızın tüm ailelerin erişebilmesini sağlar. Ek olarak, devlet okullarının genellikle iyi eğitimli öğretmenleri ve akademik mükemmelliğe odaklanan yüksek kaliteli okulları olduğu düşünülmektedir. Özel okula kimi çocuklar aileleri tarafından zorla gönderilebilir ve çocuklardan çok başarılı olmaları beklenilir ve çocuklar bu durumda kendi baskı altında hissedebilir ve daha başarısız olabilir. Kimi çocuklar gitmek istemediği, halde zorla özel okula gönderilir ve bu da çocuğun gelişimine olumsuz yönde etki edebilir. Bunun için devlet okulları daha verimli ve daha faydalıdır. Devlet okullarında ders saati uzmanlar tarafından belirlenmiştir  özel okullarda ise daha fazla ders görme, daha fazla etkinlik yapma öğrencileri sıkabilir. Bunun için devlet okulları daha özgür, daha eğlencelidir. 


Özel okulların spor ve sanat sanat yönünden daha fazla seçenek sunması kimi öğrencilerin zamanı verimli kullanmamasına ve temel derslerine gerekli çabayı göstermemesine neden olabilir. Ayrıca devlet okuluna giden  bir öğrenci okul çıkışı saatlerde istediği özel bir öğretmenden ders alabilir ve özel okula fazla miktarda para vermesine gerek kalmaz. Tüm bunlardan dolayı  devlet okulları daha verimli, daha faydalıdır. Bir de bir öğrenci gerçek anlamda zeki, öğrenmeye meraklı ve sürekli çalışan biriyse her yerde başarılı olur ve okulun neresi olduğu hiç de fark etmez.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme